Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
oliwia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 9:13 pm Temat postu: dziewica a tampon ... |
|
|
powiedzcie mi czy sa jakies przeciwskazania do tego aby dziewica uzywala tamponow ??? jesli tak to jakie ?? a jesli nie ma to jakie tampony polecacie na sam poczatek ?? z gory dzieki za odpowiedzi pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 10:38 pm Temat postu: |
|
|
yyy mozesz sobie błone nimi przebic..nie wiadomo czy ja masz dosc blisko czy daleko.. ja bym jechała na podpachach, fakt ze ich nie uzywam ale 1wszy raz ma byc niezapomniany i nie chciałabys chyba przebic błony tamponem?
Jednak sa dziewczyny (dziewice) ktore uzywaja tamponow i nie przebiły błony,ale nigdy nic nie wiadomo. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 11:20 pm Temat postu: |
|
|
ja używałam na początku samych tamponów i sobie błony nie przebiłam. stosowałam jakieś OB, ale nie pamiętam, bo to wieki temu było a teraz już tamponów nie stosuję, więc się nie interesuję za bardzo. myślę, że spokojnie możesz najpierw spróbować wersji "mini" i potem się przerzucić na większy kaliber nie ma się czego bać. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 7:05 am Temat postu: |
|
|
Emilka a jak ma blisko błone to nie ma sie czego bac? co za przyjemnosc przez tampon... mozna oczywiscie ryzykowac _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 11:19 am Temat postu: |
|
|
hm.. ryzyko na pewno jakieś istnieje. wybór należy do oliwii czy je podejmie poza tym podpaski są zdrowsze. to tak na marginesie. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oliwia
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 9:00 pm Temat postu: |
|
|
a dlaczego zdrowsze?? mozna dostac jakis chorob przez uzywanie tamponow?? jednak wole nie ryzykowac ale na przyszlosc chciala bym co nieco wiedziec |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 9:08 pm Temat postu: |
|
|
zdrowsze pod względem chorob kobiecych znaczyt sja infekcji pochwy. bardziej podrażniają nabłonek pochwowy i krew miesiączkowa o odczynie zasadowym zmienia pH w pochwie na niekorzystne. oczywiście przy podpaskach też nie jest tak super, ale nie styka się ona bezpośrednio.
na ale tampon wygodniejszy _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oliwia
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 10:32 pm Temat postu: |
|
|
no t racja nic dzieki za odpowiedzi poczekam jeszcze z tymi tamponami nic mi sie nie stanie pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 10:32 pm Temat postu: |
|
|
no ja uwazam ze dziewica w sumie nie powinna uzywac tamponow bo tu chodzi o blone dziewicza, ja zaczelam uzywac dopiero po moim "pierwszym razie" ale decyzja nalezy do ciebie
a co do infekcji to sie zgadzam ale... czeste dbanie o higiene i wymiana tamopnow nie wplynie az tak zle |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aramentis
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 4:44 pm Temat postu: |
|
|
ej, ja zaczełam używać na długo przed pierwszym razem (ktorego nota bene jeszcze nie miałam ) i bardzo je sobie chwalę. o niebo wygodniejsze i praktyczniejsze. podpask zakładam tylko na noc, doprawdy nie wiem jak w takiej 'pieluszcze' można cały dzień wytrzymać.
z tamponow na początek polecam Tampaxy z aplikatorem lub OB |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|