Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

dziwne objawy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Neurologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pinkfingered

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Gru 03, 2009 4:59 pm    Temat postu: dziwne objawy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem, co się dzieje i chciałabym przed pójściem do lekarza dowiedzieć się, czy to w ogóle konieczne.

kiedy byłam młodsza (mam 18 lat), to zdarzało się raz na jakiś czas, ale stosunkowo rzadko. i na ogół przed snem lub w półśnie. zagłębiałam się w sen i nagle dostawałam dziwnego ataku. zaczynało mi szumieć w uszach, miałam dziwne skurcze ale tak jakby "wewnątrz" ciała i problem z oczami, to znaczy albo nie umiałam ich otworzyć albo wrażenie wyjątkowo ciężkich powiek. serce jakby zatrzymało się na moment, nie wiem ile trwał taki atak ale nie dłużej niż 1-2min.

ostatnio zdarzył się raz - miesiąc temu (paniczny strach, problemy z oczami, duszenie się i szumienie w uszach) oraz wczoraj, dwa razy przed/w trakcie jakiegoś dziwnego półsnu.

czy ktoś to miał? domyślacie się, co to jest?
trochę szukałam i albo objawy padaczki albo stanu przedzawałowego, nie wiem co myśleć... bardzo proszę o odpowiedź.

dodam jeszcze, że na ogół, gdy podczas ataku miałam wrażenie, że mam otwarte oczy, to właściwie nic nie widziałam, głęboka ciemność. wczoraj chciałam zacząć kryczeć, ale głos uwięzł mi w gardle.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Pią Gru 04, 2009 8:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niestety nie wiem co Ci może dolegać.
jednak z mojego laickiego punktu widzenia wygląda mi to na rodzaj/ odmianę nerwicy.
najlepsze co możesz dla siebie zrobić to pójść do lekarza ogólnego.
powiedzieć mu co się dzieje i poprosić o skierowanie do neurologa- no chyba, że chcesz iść prywatnie- wtedy żadne skierowanie nie jest Ci potrzebne.
dobrze żebyś się przebadała. nawet jeśli to nerwica to wskazane jest by wykluczyć wszelkie inne możliwości.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Neurologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1