FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pinkfingered
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 4:59 pm Temat postu: dziwne objawy |
|
|
nie wiem, co się dzieje i chciałabym przed pójściem do lekarza dowiedzieć się, czy to w ogóle konieczne.
kiedy byłam młodsza (mam 18 lat), to zdarzało się raz na jakiś czas, ale stosunkowo rzadko. i na ogół przed snem lub w półśnie. zagłębiałam się w sen i nagle dostawałam dziwnego ataku. zaczynało mi szumieć w uszach, miałam dziwne skurcze ale tak jakby "wewnątrz" ciała i problem z oczami, to znaczy albo nie umiałam ich otworzyć albo wrażenie wyjątkowo ciężkich powiek. serce jakby zatrzymało się na moment, nie wiem ile trwał taki atak ale nie dłużej niż 1-2min.
ostatnio zdarzył się raz - miesiąc temu (paniczny strach, problemy z oczami, duszenie się i szumienie w uszach) oraz wczoraj, dwa razy przed/w trakcie jakiegoś dziwnego półsnu.
czy ktoś to miał? domyślacie się, co to jest?
trochę szukałam i albo objawy padaczki albo stanu przedzawałowego, nie wiem co myśleć... bardzo proszę o odpowiedź.
dodam jeszcze, że na ogół, gdy podczas ataku miałam wrażenie, że mam otwarte oczy, to właściwie nic nie widziałam, głęboka ciemność. wczoraj chciałam zacząć kryczeć, ale głos uwięzł mi w gardle. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 8:56 pm Temat postu: |
|
|
niestety nie wiem co Ci może dolegać.
jednak z mojego laickiego punktu widzenia wygląda mi to na rodzaj/ odmianę nerwicy.
najlepsze co możesz dla siebie zrobić to pójść do lekarza ogólnego.
powiedzieć mu co się dzieje i poprosić o skierowanie do neurologa- no chyba, że chcesz iść prywatnie- wtedy żadne skierowanie nie jest Ci potrzebne.
dobrze żebyś się przebadała. nawet jeśli to nerwica to wskazane jest by wykluczyć wszelkie inne możliwości. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|