FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
izarc
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 10:41 am Temat postu: Dziwny wzrok ,bujanie sie glowy |
|
|
Witam,mam 18 lat tydzien temu cos dziwego stalo sie ze mna ,otoz moj wzrok jest niepokojacy gdy sie patrze w jedno miejsce nie potrafie sie skoncentrowac na przedmiocie ,jestem troche nieogarniety, jakby mi sie rozmazywal obraz,ten wzrok tak jakby plywal strasznie mi to przeszkadza i nie wiem co sie ze mna dzieje .Jeszcze jeden objaw wystepuje .Gdy przykladowo stoje w miejscu bez ruchu i zamnkne oczy buja mna do przodu i tylu,tak jakbym mial zaraz upasc (takie jakby lekkie krecenia w glowie-falowania),staram sie to opoanowac i troche sie udaje ale jakbym stal i nie spinal nog i calego ciala to bym polecial do przodu,takie jakby falowanie to samo w oczach czuje,mimo to ciezko to opisac -troche jakbym byl pijany?albo na haju? .Najgorzej mam w szkole jestem taki zmieszany i malo ogarniam,przez ten wzrok,rano gdy wstaje jest troche lepiej i wieczorem tez.Ale czasami np.dzisiaj nie moglem przez to usnac budzilem sie w nocy . Prosze o pomoc nie wiem czy isc teraz do lekarza czy moze to przejdzie.Przypominam wczeniej nie mialem takich problemow,stalo sie to pare dni temu!.Jezeli cos wiecie prosze sie wypowiadac,bede bardzo wdieczny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 10:03 pm Temat postu: |
|
|
radzę przejść się do lekarza. ogólnego na początek.
to może być zaburzenie błędnika, zapalenie ucha środkowego lub kłopoty z oczami (może oczopląs).
objawy nie są normalne i raczej same nie miną, a jak sam piszesz, utrudniają funkcjonowanie.
ogólny Cię zbada i skieruje na potrzebne badania.
PS. czy jak zamkniesz oczy i wyprostujesz ręce to potrafisz trafić palcem wskazującym (z zamkniętymi oczami) w czubek swojego nosa? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
izarc
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 1:04 pm Temat postu: |
|
|
No wlasnie nie moge sie chyba skoncentrowac bo nie potrafie trafic w czubek nosa tylko zawsze jakos obok.Nie ma co Ide do lekarza w poniedzialek bo coraz gorzej ze mna |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 8:45 pm Temat postu: |
|
|
izarc
trafianie palcem w czubek nosa nie ma nic wspólnego z koncentracją.
idź do lekarza, prawdopodobnie masz silne zaburzenia równowagi. niech Cię przebada i zobaczy co jest nie tak, ewentualnie da skierowanie do neurologa (od jakiegoś tygodnia lekarze rodzinni nie mogą wystawiać skierowań np na TK lub MRI). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|