FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
groszek23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 1:22 pm Temat postu: Problem z tarczycą w wypadania włosów? |
|
|
Witam, jakiś rok temu zaczęły się u mnie problemy..byłam wiecznie rozdrażniona, nerwowa. Nie mogłam pogodzic obowiązków w domu i w pracy. Wszelka uwaga w moja stronę była powodem do większej awantury ...w końcu zrobiłam badania i okazało się ,że to nadczynność tarczycy. Oczywiście leczę się teraz, jestem na specjalnej diecie, widać już poprawę , obawiam się tylko trochę ,że po odstawieniu leków wszystko mogłoby wrócić do poprzedniego stanu
dolegliwość już nie jest taka uciążliwa, ale zauważyłam u siebie niepokojące objawy, strasznie wypadają mi włosy, mam łamliwe paznokcie, i widoczne przebarwienia na skórze, czasami męczy mnie jeszcze bezsenność. Wszystko to nie wygląda za dobrze, a znajomi myśleli nawet ,że przeszłam jakąś ciężką chorobę Pytałam lekarza co mogę zrobić ,żeby wrócić do normalnego, zdrowego wyglądu, ale on zalecał stosować się do diety itd. i jak sam stwierdził "wszystko powinno wrócić do normy"...tylko ,że ja nie czuję się dobrze co jeszcze mogę zrobić żeby poprawić wygląd???
Przenoszę do tematu Endokrynologia/carboczar |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 2:30 pm Temat postu: |
|
|
groszek23
dodatkowo należy wprowadzić pierwiastki takie jak:
Cynk Cynk pomaga w utrzymaniu ładnych, lśniących włosów, pomaga na paznokcie i zmiany skórne, przywraca poczucie smaku.
Jod pomaga w utrzymaniu zdrowej skóry, paznokci i włosów
Kwas foliowy
Magnez stany niepokoju, zdenerwowania,wypadanie włosów, łamanie się paznokci, nagłe zawroty głowy.
Miedź anemia
Żelazo nadaje skórze zdrowy wygląd _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
whitewine
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 7:34 pm Temat postu: |
|
|
sprawy z tarczyca nie są przyjemne sama cos o tym wiem. Tylko ,ze ja i tak zwykle mialam problem z nadwaga. A po kuracji mialam dodatkowo jeszcze z 8 kg. Czulam się naprawdę fatalnie. Musialam zmienic endokrynologa i dopiero ten dopasował mi odpowiednie leczenie, gdzie odzyskałam dawna wage. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kostonica
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 10:36 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, a jaki poziom TSH wskazuja zwykle twoje badania?? wiesz ja naprawdę zmagalam się z tym od wielu lat. W końcu jestem po usunięiu całkowitym tarczycy...jestem ciagle na lekach. Mimo to mam dalej objawy niedoczynności.Takie skutki jak opisujesz występuja niestety bardzo często. Ja przez dlugi czas miałam też problemy z włosami i cerą. Zapytałam lekarza czy do diety mogę stosować jakieś suplementy, np. aminokwasy na wzmocnienie włosów i nie miał żadnych przeciwwskazań, brałam przez 3 miesiące, do tego witamine E, i widać poprawę. Pod koniec miesiąca mam iść jeszcze na kosultację do endokrynologa, zobaczymy czy zmieni mi leki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zimna_kropla
|
Wysłany: Sro Wrz 30, 2009 8:07 am Temat postu: |
|
|
Ja jestem dopiero przed badaniami. Ale mój lekarz stwierdził już ,że prawdopodobnie jest to niedoczynność na 99% . Czy ktoś mógłby mi trochę więcej napisać o samym leczeniu, bo naczytałam się ,że kuracja lekami syntetycznymi w tym przydapku jest bardzo wyniszczająca... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mudiwola
|
Wysłany: Sro Wrz 30, 2009 9:37 am Temat postu: |
|
|
Lekami syntetycznymi????no jak w każdym przypadku a nie jak tylko w TYM. Dlatego dobrze jest wspomagać się lekami naturalnymi, witaminami czy suplementami . Każde długotrwałe leczenie przynosi jakieś straty w organizmie, dlatego, trzeba je uzupełniać . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 10:21 pm Temat postu: |
|
|
carboczar