Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 4:37 pm Temat postu: endometrioza
kochane endometrioza może byc przyczyną nie możności zajścia w ciązę! mnie leczono od dawna na zapalenie przydatków, jajników a potem juz mówiono ze musi boleć co jest guzik prawdą, dopiero jak trafiłam po omdleniu do szpitala zrobiono mi laparo okazało się że oprócz torbiela mam endometriozę, jednak lekarze do kt się usdałam niewiele wiedzą o tej chorobie sama wiele przeczytałam na stronce ----link kasuje. to nie miejsce na reklame. emilka---- że mam wszystkie objawy tej choroby!
Powrót do góry
myszka23
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 3:16 pm Temat postu: Krwotoki z dróg rodnych/czy to może byc endometrioza???
Pierwszy miałam w wieku 17 lat skończyło się w szpitalu jak i kolejen. stwierdzono iż pierwszy spowodowany był stresem (oczywiście było podejrzenie poronienia, ale byłam wtedy jeszcze dziewicą )następny był rownie intensywny i towarzyszyły mu ogromne skrzepy oczywiscie przeszłam go w szpitalu: pęknięcie torbiela!kolejny trwał trzy dni po czym czwartego dnia rano przeprowadzono mi skrobanke nie dało się go zatamować lekami. Przed każdym takim krwotokiem mam straszne biegunki mdłości i strasznie się żle czuje i mam tak około tygodnia po czym bummm.Mam nie regularne bolesne miesiączki utrzymujace się nawet do 10 dni . Po ostatnim krwotoku 2005 roku na wizycie kontrolnej lekarz powiedział że jesli powtórzy mi się to będzie musial usunąc mi macice i propnuje abym zaszła w ciąże. Oczywiście nie wytłumaczył mi ani jaka jest ich przyczyna ani nic więc przestraszona zaprzestałam chodzic do ginekologów. Teraz zdaje sobie sprawe iż może być to endometrioza czy moga być takie objawy???
Powrót do góry
kasia8520
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 12:13 pm Temat postu:
Guzy endometrialne jajnika mogą oznaczać endometriozę?
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Niepłodność
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1