Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

[Energy drinki] wcale nie taka błahostka ....

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Nałogi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marcinooo

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lis 11, 2008 1:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

miałem podobny problem z napojami energetycznymi i wreszcie moja wątroba odmówiła posłuszeństwa. wspomagałem się nimi przez dłuższy czas i też mi smakowały, ale wreszcie przestały dawać początkowy efekt. teraz przerzuciłem się na dużo zdrowsze tabletki z yerba mate, które mają takie samo działanie jak red bull, a nie mają takiego negatywnego wpływu na moją wątrobe. nazywają sie koenade forte i polecam tym którzy chcą "rzucić" energetyki.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Laluna
Zbanowany

PostWysłany: Nie Lis 16, 2008 8:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pozwolę sobie włączyć się w rozmowę Smile

obilo mi się o uszy że actimel zostal wycofany ze sprzedazy w kilku krajach Europy.
RedBull - nie jest tajemnica jak szkodliwy jest dla zdrowia (jednym ze składników jest tauryna- wyciąg z byczych jąder Very Happy)

ale nie dajmy się zwariować. Znam dużo suplementów diety, które poprawiają wydajność psychiczną i fizyczną nie ingerując aż tak bardzo w zdrowie.
Powrót do góry
marcinooo

PostWysłany: Nie Lis 16, 2008 11:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no właśnie suplement, o którym pisałem naprawde pomaga, nie tylko w sile fizycznej, ale też w koncentracji,a przy raczej nie ma efektów ubocznych (przynajmniej ja takowych nie odczuwam)
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Lis 16, 2008 11:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co Wy oboje nie powiecie... ;]
Laluna
Zbanowany

PostWysłany: Pon Lis 17, 2008 9:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wszystko co sztuczne lub modyfikowane czy przetwarzane nie jest pozytywne dla zdrowia, może co najwyżej być pozytywne dla samopoczucia. Jednak stosowane z rozwagą nie muszą odrazu rozsadzać wątroby. Słowem wszystko ok, ale z umiarem.
Powrót do góry
kawuszczyn
Zbanowany

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Czw Gru 18, 2008 3:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Laluna napisał:
RedBull - nie jest tajemnica jak szkodliwy jest dla zdrowia (jednym ze składników jest tauryna- wyciąg z byczych jąder Very Happy)

Ale im tutaj reklame zrobimy hie hie

No to siup Red Bull'a . . . byku z . . . plastiku!

Kod:
Ja pijam sobie ot tak bez wysiłku nawet 4 dziennie

Puszka to ma chyba 250 ml? Czyli przyjmujesz 2000 pustych kalorii i ociazasz swoj zmeczony (zapewne) organizm dodatkowo.
Powrót do góry
lidia81

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Lut 06, 2009 5:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja uważam ,że w nadmiarze jest szkodliwy.Jeśli chodzi o moja osobę to po jednym jest mi już niedobrze,dlatego już ich nie pijam.Wydaję mi się ,że na każdego inaczej działa.
Powrót do góry
kowal swego losu

PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 11:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oooo zgrozo ! to przerazajace co napisales arti ale taka jest prawda i ludzie powinni w koncu przejrzec na oczy bo te wszystkie koncerny sra...ą na to czy zejdziemy na zawał serca czy raka od ich produktów- dla nich ważny jest zysk!
Powrót do góry
new power 12

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 12:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powinni reklamować towary mówiąc o szkodliwych działaniach i wtedy byśmy się przekonali ile osób by to kupowałoRazz hehe
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 7:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Laughing polowe postow bym musial usunac..
placzecie jakie to szkodliwe ale nikt nie naipsal niepozadanych efektow Laughing
wiadomo jak ktos saczy po 10-15 to niech sie liczy ze skutkai ubocznymi
choc..
ja pilem 12 dziennie i ?nic Laughing
trzecia noga ine urosla, glowa nie odpadla.. zgrozo jestem nieznicszczalny go od stycznia wale sterydy

Laughing
Laluna napisał:

ale nie dajmy się zwariować. Znam dużo suplementów diety, które poprawiają wydajność psychiczną i fizyczną nie ingerując aż tak bardzo w zdrowie.

np ?co magnez ?
zejdzcie ludzie na ziemie, jesli cos daje kopa szkodzi.
red bule nie szkodza bo wycofano by je ze sprzedazy.
jak napisalem pilnuje profilaktyki na saa i chlejeje red bule litrami cisnienie mam ksiazkowe, badania krwi ksiazkowe, cholesterol ksiazkowy, cukier i serce w nirmie Laughing
Cytat:
miałem podobny problem z napojami energetycznymi i wreszcie moja wątroba odmówiła posłuszeństwa. wspomagałem się nimi przez dłuższy czas i też mi smakowały, ale wreszcie przestały dawać początkowy efekt. teraz przerzuciłem się na dużo zdrowsze tabletki z yerba mate, które mają takie samo działanie jak red bull, a nie mają takiego negatywnego wpływu na moją wątrobe. nazywają sie koenade forte i polecam tym którzy chcą "rzucić" energetyki.

oo co Ty nie powiesz Laughing wszystkie gazowane napoje maja negatywny wplyw na watrobe.. nie pijemy gazowanych napojow Laughing
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Nałogi Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4