FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
martaa123
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2014 10:26 am Temat postu: Escapelle |
|
|
18 lipca kochałam się z moim chłopakiem niestety pękła nam prezerwatywa ;c . Zażyłam tabletkę escapelle po jakiś 44 godzinach od stosunku. był to 8 dzień cyklu. Okres spóźnia mi się już jakiś 6 dzień . Czy mam się o co obawiać? Może jest to wywołane stresem i tym że dostałam lekką infekcję grzybiczą?
Wspomnę jeszcze że mam nisko osadzoną, twardą szyjkę macicy, czuje się w zasadzie jakbym była przed miesiączką.
Jest to drugi raz kiedy musiałam zażyć tą tabletkę, przed tą zażyłam ją pod koniec czerwca.
POMOCYYYY ! ;c |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pasta
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 31 podziękowań w 31 postach
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2014 11:42 am Temat postu: |
|
|
Z oficjalnych informacji na temat Escapelle wynika, że tabletka ta ma 90% skuteczności jeżeli zażyje się ją do 24 godzin od stosunku, potem procent szans na zapobiegnięcie ciąży maleje, a często zaleca się przyjęcie drugiej tabletki. W Twojej sytuacji, szanse określić można pół na pół, więc ciąża jest prawdopodobna. Przypominam też, że okres może opóźniać się przez nadmierny stres, jak w Twoim przypadku chyba występuje, da się to odczuć po wiadomości. Możesz zrobić test, najlepiej dwa, bo po takim czasie jego wiarygodność jest prawie 100%... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
edyte
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 19, 2014 6:19 pm Temat postu: |
|
|
Wzięłam escapelle 58 godzin po wpadce(?) - nie miałam wcześniej możliwości :/ to już 3cia doba, lekarka mnie przebadała i potwierdziła dni płodne, ale nie powiedziała nic na temat owulacji... wg kalendarza wypadła ona 13go ale w niedziele tj 10go (o 5 rano miałam wypadek).
Wpadka ze znakiem zapytania, bo fakt - miałam dni płodne, ale nie odbyłam z partnerem pełnego stosunku, tylko peeting, dotykaliśmy się narządami, a naczytałam się że kropelkowanie też jest zagrożeniem. Partner zakończył wytryskiem u mnie na brzuchu/piersiach, ja zaraz poszłam się wytrzeć, taki epizod miał miejsce o godzinie 5 rano w niedziele. Po krótkiej drzemce sytuacja się powtórzyła, tylko teraz była godzina 10, a chłopak nie wykąpał się ani nie wysikał po poprzednim razie... Jeszcze nie robiłam testu, ani nie miałam objawów niepożądanych, okres powinien być za 8dni... Szansa na ciążę? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|