FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bartek30
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 12:44 pm Temat postu: Gastritis chronica ,hyperplasia foveolaris mucosae |
|
|
Witam, gastroskopia wykryła u mnie:
Gastritis chronica , hyperplasia foveolaris mucosae
Helicobacter Robiłem test z krwi ujemny - <0,40
Przełyk prawidłowy, Wpust bez zmian. Zoładek - przy odżwierniku pogrubiały fałdo przekrwionej nierównej śluzówce. Odżwiernik drożny. Opuszka i pozaopuszkowa cześć dwunastnicy bez zmian.
Leczyłem sie 2 miesiące Panzolem, 2x1 a potem 1x1, przed kuracja miałem straszne bule w klatce oraz zgagi tak mocne ze aż mnie zwijało. Przez miesiac miałem spokój; teraz bóle i zgagi wróciły, jednak są 1/5 łagodniejsze i rzadsze, jeden błąd zrobiłem w trakcie kuracji, nie przestrzegałem diety, (nie pije alkoholu od lat i nie pale papierosów od roku) ale uwielbiam pepsi, kfc, lody itd... Od mieśiąca prowadze diete 5 posiłków, 0 słodyczy.
Czy panzol wystarczy zeby sie wyleczyc? Czy mam ponowic kuracje bez konsultacji z lekarzem (terminy sa miesięczne a wydawać 200zł na 3 min wizyte...) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 7:41 pm Temat postu: |
|
|
Bartek30
W tłumaczeniu:Przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka,rozrost dołeczkowy błony śluzowej.
Na tym etapie nie jest to jeszcze poważny problem.Wymaga jednak stosowania diety lekkostrawnej i odstawienie
Bartek30 napisał: | ale uwielbiam pepsi, kfc, lody itd | i stosowanie leków neutralizujących kwasy żołądkowe.Można ponownie wdrożyć do leczenia Pantoprazolum.W zw.że jest to nawrotowe proszę stosować jak poprzednio czyli 2x1 i następnie 1x1.Stosujemy przez 4 tygodni. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bartek30
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 11:52 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje za odpowiedz, jest Pan lekarzem? |