Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

ginekolog stwierdził, ze jest ciąża a testy negatywne...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
groszek28

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sty 26, 2007 4:49 pm    Temat postu: ginekolog stwierdził, ze jest ciąża a testy negatywne... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Byłam na wizycie kontrolnej u gina po pojawieniu sie miesiączki po ciąży. Ginka zrobiła mi usg i stwierdziła, ze ja chyba jestem w ciąży, ale bardzo wczesnej, bo rozpulchniona macica i na jakiejś jeszcze podstawie, cos co winno być kreska jest trójkątem itp. Kazała potwierdzić testami. Ostatnią miesiączkę miałam 28.12, miałam dopiero 2 miesiączki po porodzie ( rok temu), wczoraj ( czyli w 29 dniu cyklu ) zrobiłam bHCG , wyszło poniżej 1. W tym miesiacu jednak zlaiczyłam chorobę - jakies wirusowe zapalenie jelit oraz długą podróż do Włoch, co chyba może przesunąć owulację. Miesiączki brak. Czy ten wynik bHCG jest wiarygodny? Czy jest możliwe, ze owulacja następiła o wiele później i z tego względu wynik jest negatywny? Czuję sie jak w ciązy...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
brytka

PostWysłany: Nie Sty 28, 2007 9:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tylko USG moze potwierdzic ze jestes w ciazy.Zauwaz ze niektore testy wykrywaja ciaze dopiero po 2 tyg od zaplodnienia!Zrob za jakis czas jeszcze raz test,oczywiscie rano! no i idz na jeszcze jedno Usg najlepiej do innego lekarza ginekologa.
Powrót do góry
groszek28

PostWysłany: Nie Sty 28, 2007 9:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

brytka, dzięki za odpowiedź. Ufam mojej gince, ostatnią ciąże tez wykryła mi bardzo wcześnie. Te testy domowe olalam, ale baeta hcg z krwi w laboratorium? Może "kłamać"? Miesiączki nadal nie mam i generalnie czuję się w ciąży, ale może sobei wmawiam, bo bardzo bym chciała... Masz racje powtórzę testy za tydzień i zobaczymy... W sumie to wierzę testom.
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Sty 28, 2007 9:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

test z krwi możę dać zakłamany wynik jedynie przy naprawdę poważnych zaburzeniach hormonalnych których lekarz nie może nie zauważyc.

Więc skoro jesteś zdrowa to test z krwi da ostateczną odpowiedz.
Powrót do góry
groszek28

PostWysłany: Nie Sty 28, 2007 11:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki! A po ilu dniach od zapłodnienia mozna go wykonać? Ja zrobiłam po 7 dniach i wyszło poniżej 1.
Powrót do góry
brytka

PostWysłany: Pon Sty 29, 2007 11:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

groszek28 prosze cie abys pozniej napisala jak to wszystko sie rozwiaze,oki?
Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
groszek28

PostWysłany: Pon Sty 29, 2007 5:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pewnie, dam znać!
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sty 29, 2007 8:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

groszek28 napisał:
dzięki! A po ilu dniach od zapłodnienia mozna go wykonać? Ja zrobiłam po 7 dniach i wyszło poniżej 1.

Po 7 dniach wykaże już prawidłowy wynik Smile On jest bardzo skuteczny.

Dziwi mnie to że przy takim zapotrzebowaniu społecznym nadal jest tak mało informacji na jego temat Sad
Powrót do góry
groszek28

PostWysłany: Wto Sty 30, 2007 9:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a mnie nie dziwi. Gdy człowiek pierwszy raz jest w takiej sytuacji to zaczyna się interesować i zbierać informacje. Następnym razem będzei to dla mnei oczywiste. nie wszyscy sa ginkekologami Wink
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Sty 30, 2007 9:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

groszek28 napisał:
a mnie nie dziwi. Gdy człowiek pierwszy raz jest w takiej sytuacji to zaczyna się interesować i zbierać informacje. Następnym razem będzei to dla mnei oczywiste. nie wszyscy sa ginkekologami Wink

Nie, nie, źle mnie zrozumiałaś, mi chodziło dla czego ta wiedza jest tak mało dostępna dla zainteresowanych osób Wink a nie dla czego zainteresowani nie wiedzą Wink

Test można wykonać praktycznie w karzdym laboratorium, a trzeba sie nieco nagłowić aby znaleść informacje na ten temat.
A przecież tyle osób poszukuje.
Za to testy płytkowe czy strumieniowe są dobrze rozreklamowane, a jest z nimi większy problem niżeli z testem poziomu hormonu.

Zaletą testu płytkowego czy strumieniowego jest anonimowość, ale obecne czasy są już po rewolucji seksualnej.
Obecnie seks jest wszędobylski, a ludzie nieco inaczej podchodzą do tego niżeli 13 czy 15 lat temu.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1