Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
groszek28
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 4:49 pm Temat postu: ginekolog stwierdził, ze jest ciąża a testy negatywne... |
|
|
Byłam na wizycie kontrolnej u gina po pojawieniu sie miesiączki po ciąży. Ginka zrobiła mi usg i stwierdziła, ze ja chyba jestem w ciąży, ale bardzo wczesnej, bo rozpulchniona macica i na jakiejś jeszcze podstawie, cos co winno być kreska jest trójkątem itp. Kazała potwierdzić testami. Ostatnią miesiączkę miałam 28.12, miałam dopiero 2 miesiączki po porodzie ( rok temu), wczoraj ( czyli w 29 dniu cyklu ) zrobiłam bHCG , wyszło poniżej 1. W tym miesiacu jednak zlaiczyłam chorobę - jakies wirusowe zapalenie jelit oraz długą podróż do Włoch, co chyba może przesunąć owulację. Miesiączki brak. Czy ten wynik bHCG jest wiarygodny? Czy jest możliwe, ze owulacja następiła o wiele później i z tego względu wynik jest negatywny? Czuję sie jak w ciązy... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
brytka
|
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 9:45 am Temat postu: |
|
|
tylko USG moze potwierdzic ze jestes w ciazy.Zauwaz ze niektore testy wykrywaja ciaze dopiero po 2 tyg od zaplodnienia!Zrob za jakis czas jeszcze raz test,oczywiscie rano! no i idz na jeszcze jedno Usg najlepiej do innego lekarza ginekologa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
groszek28
|
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 9:04 pm Temat postu: |
|
|
brytka, dzięki za odpowiedź. Ufam mojej gince, ostatnią ciąże tez wykryła mi bardzo wcześnie. Te testy domowe olalam, ale baeta hcg z krwi w laboratorium? Może "kłamać"? Miesiączki nadal nie mam i generalnie czuję się w ciąży, ale może sobei wmawiam, bo bardzo bym chciała... Masz racje powtórzę testy za tydzień i zobaczymy... W sumie to wierzę testom. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 9:48 pm Temat postu: |
|
|
test z krwi możę dać zakłamany wynik jedynie przy naprawdę poważnych zaburzeniach hormonalnych których lekarz nie może nie zauważyc.
Więc skoro jesteś zdrowa to test z krwi da ostateczną odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
groszek28
|
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 11:13 pm Temat postu: |
|
|
dzięki! A po ilu dniach od zapłodnienia mozna go wykonać? Ja zrobiłam po 7 dniach i wyszło poniżej 1. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
brytka
|
Wysłany: Pon Sty 29, 2007 11:11 am Temat postu: |
|
|
groszek28 prosze cie abys pozniej napisala jak to wszystko sie rozwiaze,oki?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
groszek28
|
Wysłany: Pon Sty 29, 2007 5:23 pm Temat postu: |
|
|
pewnie, dam znać! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sty 29, 2007 8:44 pm Temat postu: |
|
|
groszek28 napisał: | dzięki! A po ilu dniach od zapłodnienia mozna go wykonać? Ja zrobiłam po 7 dniach i wyszło poniżej 1. |
Po 7 dniach wykaże już prawidłowy wynik On jest bardzo skuteczny.
Dziwi mnie to że przy takim zapotrzebowaniu społecznym nadal jest tak mało informacji na jego temat |
|
Powrót do góry |
|
|
|
groszek28
|
Wysłany: Wto Sty 30, 2007 9:20 am Temat postu: |
|
|
a mnie nie dziwi. Gdy człowiek pierwszy raz jest w takiej sytuacji to zaczyna się interesować i zbierać informacje. Następnym razem będzei to dla mnei oczywiste. nie wszyscy sa ginkekologami |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Sty 30, 2007 9:29 am Temat postu: |
|
|
groszek28 napisał: | a mnie nie dziwi. Gdy człowiek pierwszy raz jest w takiej sytuacji to zaczyna się interesować i zbierać informacje. Następnym razem będzei to dla mnei oczywiste. nie wszyscy sa ginkekologami |
Nie, nie, źle mnie zrozumiałaś, mi chodziło dla czego ta wiedza jest tak mało dostępna dla zainteresowanych osób a nie dla czego zainteresowani nie wiedzą
Test można wykonać praktycznie w karzdym laboratorium, a trzeba sie nieco nagłowić aby znaleść informacje na ten temat.
A przecież tyle osób poszukuje.
Za to testy płytkowe czy strumieniowe są dobrze rozreklamowane, a jest z nimi większy problem niżeli z testem poziomu hormonu.
Zaletą testu płytkowego czy strumieniowego jest anonimowość, ale obecne czasy są już po rewolucji seksualnej.
Obecnie seks jest wszędobylski, a ludzie nieco inaczej podchodzą do tego niżeli 13 czy 15 lat temu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|