FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
qwerty
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 10:26 pm Temat postu: Ginekomastia - pytanie do endokrynologa lub innych lekarzy |
|
|
Mam pytanie do endokrynologa lub innych lekarzy znajacych ta przypadlosc. A wiec mam 24 lata i od okolo 14 roku zycia ginekomastie, ktora powstala w sposob naturalny w okresie dojrzewania i niestety nie zanikla. Nigdy nie bralem zadnych srodkow zwiazanych ze sportami silowymi itd. Poczatkowo myslac, ze to lipomastia na powaznie zainteresowalem sie sportem myslac, ze aktywnosc fizyczna pomoze mi zwalczyc ta dolegliwosc. Do tej pory uprawiam sport (biegam codziennie po 5 km i 3 razy w tygodniu chodze na basen) w wyniku czego uzyskalem zdrowa, wytrenowana sylwetke - niestety na wysokosci klatki piersiowej sie ona konczy. Jest to dla mnie dosyc powazny problem estetyczny i psychologiczny. Jakis rok temu podjalem wiec decyzje, ze usune ginekomastie chirurgicznie, znalazlem odpowiednia prywatna klinike i jestem zdecydowany poddac sie zabiegowi tego lata. Ostatnio jednak natknalem sie na informacje o pewnym zelu o nazwie Andractim, ktory po dosc krotkiej kuracji powoduje cofniecie sie ginekomastii (widzialem rowniez zdjecia osob, ktore rzekomo go stosowaly i wyniki wygladaly na bardzo pozytywne). W zwiazku z tym mam pytanie: czy w miare szczegolowo moglby ktos znajacy sie na rzeczy opisac co to za lek, czy rzeczywiscie sie go stosuje w przypadkach ginekomastii, jakie sa szanse, ze zlikwiduje lub zmniejszy ginekomastie, jakie sa przeciwwskazania? Slyszalem takze ze moze on powodowac lysienie. Bardzo bym prosil osoby znajace problem ginekomastii o w miare szczegolowe objasnienie mi kwestii tego leku. (Mimo, ze lek ciezko jest dostac w Polsce choc znajduje sie na liscie dopuszczonych lekow to jednak bylaby to dla mnie najmniejsza do pokonania przeszkoda w tej calej historii). Bardzo prosze o komentarze i z gory dziekuje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 23, 2006 8:51 am Temat postu: |
|
|
Niestety musze poinformawać Cie iż nie prowadzis ie tutaj dyżurów lekarskich, z prostej przczyny, nie ma kto im płacić za taką forme pracy, wszyscy którzy tutaj pracują we władzach forum oraz osoby odpisujące i piszące korzystają ze swojej wiedzy oraz doswiadczeń, na tyle ile chcą i umią.
Przypominam też stopke forum która jest na każdej jego podstronie:
"Forum biomedical.pl nie ma charakteru konsultacyjnego, lecz umożliwia wyrażanie poglądów, opinii i doświadczeń przez użytkowników. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez autorów wypowiedzi."'
Myśle że teraz rozumiesz że z taką oproźbą poprostu źle trafiłeś.
Pozdrawiam serdecznie, Paweł. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|