Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Pon Kwi 19, 2010 6:33 pm Temat postu: Gula na kolanie
Witam graliśmy dzisiał w piłke weszłem wślizgime i po wstaniu poczulem ze coś jest nie tak z kolanem i po obserwacji zobaczylem ze zrobiła się taka gula od strony wewnętrznej tam gdize powinno być wklęsłe gdy zginam kolano gula twardniej i nie boli lekko odczuwam bol ale nie jest to jakiś straszny ból
Powrót do góry
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
Wysłany: Pon Kwi 19, 2010 9:25 pm Temat postu:
Poldek
Objaw wskazuje na powstanie torbieli Bakera inaczej torbiel podkolanowa.Przyczyną może być stan zapalny kaletki maziowej lub uszkodzenie torebki stawowej.Niestety bez wizyty u ortopedy się nie obejdzie.Jako leczenie stosuje się fizjoterapię (z dobrym skutkiem) lub odbarczenie a jeśli te środki zawiodą zabieg inwazyjny. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum.
Powrót do góry
Poldek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Pon Kwi 19, 2010 10:14 pm Temat postu:
Więc co teraz musze zrobić jeśli do jutra będzie to samo do lekarza rodzinnego po skierowanie?? Tak?? A czy bol do rana może być silniejszy?? Na czym polega ta fizjoterapia ile może trwać?? Kolano troszke boli przy zginaju tyle moge jeszcze dodać
Dodano po 12 minutach:
ci ;/ ja zle zlokalizowalem wewnętrznie miałem na mysli pod kolanem ale od strony wewnętrznej nogi tak :/ nie wiem jak to okreslić sprobowuje to narysować
Mam nadzieje ze to nie jest to co piszesz :/
Dodano po 30 minutach:
Przed chwilą się wykąpałem i po oględzinach owego kolana zobaczyłem że gula jest cała czerwona wrecz można by żec sina :/ Czy to krwiak?? Czy jest szansa na ominiecie lekarzy itp?? :/
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Chirurgia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1