Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Gulka z tyłu szyi

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Avicenna

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sty 07, 2008 8:50 am    Temat postu: podskorny guzek z tylu glowy 6 mies dziecka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

prosze szanownych Forumowiczow o rade/wskazowke; od pewnego czasu wymacalem na glowie mojego 6 miesiecznego syna guzek z tylu glowy; ulokowany jest on okolo 2-3 cm od srodka wysokosci lewego ucha. Gozek jest ruchomy, wielkosci mniej wiecej ziarna grochu, latwo przesuwajacy sie o 1 cm w gore i dol; trudniej zas przesunac go z prawa na lewo lub na odwroy. Niepokoi mnie to na glowie mojego malenstwa; gozek jest miekki w dotyku. Poczytalem , ze moze to byc tluszczak ; prosze o jakies wskazowki lub mozliwosci czym to "cos" moze byc czy moze takie rzeczy sie zdarzaja i same przechodza?
dziekuje za wszelkie wskazowki

pozdrawiam
Tato Avicenna i syn Jakub

-----edited by emilka-----
proszę nie zakładać dwóch jednakowych tematów w różnych działach. wystarczy jeden, dlatego drugi skasowałam. pozdrawiam:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pon Sty 07, 2008 4:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a lekarz to widzial??
Powrót do góry
Avicenna

PostWysłany: Wto Sty 08, 2008 11:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeszcze lekarz tego nie widzial; mamy juz wizyte u niego zabukowana; zona twierdzi ze to nie jest wezel chlonny- za daleko od ucha; poczytalem juz na ten temat i modle sie aby to nie bylo nic powaznego; zona podsuwa mi ze to moze byc tluszczak ; bede takze chcial poznac opinie 2-3 niezaleznych lekarzy i skonfrontowac ich opinie;

dziekuje niemniej za odpowiedz
pozdrawiam
smutny Avicenna
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Wto Sty 08, 2008 3:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co do wezlow chlonnych to niekoniecznie wychodza one tylko przy uszach... sa rozne rodzaje wezlow chlonnych ale wtedy towazyszyl by temu bol wiec malec przy dotykaniu bylby niespokojny a nawet placzliwy... a dziecko odczowa jakis dyskomfort zwiazany z tym guzkiem??
ja tez stawialabym na tluszczaka Smile
jak skontaktujecie sie z lekarzem to napiszcie co z tego wyniklo Smile
pozdrawiam
Powrót do góry
Avicenna

PostWysłany: Sro Sty 09, 2008 9:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oczywiscie ze powiem co z tego wyniklo, pod koniec tego miesiaca zona bedzie w Berlinie, spotka sie ze zbajomym profesorem i on to oceni lub przekieruje do specjalisty - na poczatku lutego odpisze jak sie rzeczy maja - dziekuje za odpowiedz i slowa otuchy

Avicenna
Powrót do góry
Avicenna

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 12:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na szzcescie , podskorny gozek okazal sie byc wezlem chlonnym, powiem szczerze ze najadlem sie strachu kiedy poraz pierwszy go zobaczylem. Teraz jestem o niebo spokojniejszy i nadal czujny.
Dziekuje za rady/sugestie- pozdrawiam

Avicenna i Jakub
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 12:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bardzo sie ciesze ze wszystko dobrze sie skonczylo...
pozdrawiam i zycze zdrowka dla was wszystkich Smile
Powrót do góry
jakcelina

PostWysłany: Sob Maj 17, 2008 1:30 pm    Temat postu: Gulka z tyłu szyi Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam pytanie jeśli ktoś może coś wie na ten temat to proszę o pomoc

Mój 15-miesięczny synek ma z prawej strony z tyłu pod skórą szyi gulkę jest widoczna od urodzenie rozwija się prawidłowo nie choruje . Gdy byłam w ciąży została u mnie wykryta tarczyca leczyłam się podczas ciąży (letrox 100) po urodzeniu maluszka tarczyca znikła. Co to może być?
Proszę o pomoc pozdrawiam :

------edited by emilka------
temat przyłączyłam do możliwe, że zbliżonego problematyką
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1