Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 4:29 pm Temat postu: Guzek ścięgna.
Witam otóż ostatnio wyskoczył mi pod skórą w okolicy tricepsa guzek wielkości 2-3mm Byłem dziś na konsultacji u chirurga stwierdził że pasuje to bardzo usuną gdyż znajduje się to na ścięgnie.
I moje pytanie czy usunięcie takiego guzka jest skomplikowane czy trwa to długo, i jak długo później taka ręka wraca do sprawności fizycznej?
Aha i czy taki guzek odrazu oznacza coś złego? I czy mógł on powstać przez jakieś przeciążenie ponieważ bardzo dużo się wspinam ?
Z góry dziękuje za pomoc.
Powrót do góry
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 12:27 am Temat postu:
Zabieg trwa do 30 minut i odsyłają do domu, zwolnienie około tygodnia.
Powrót do góry
dem19
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 4:28 pm Temat postu:
Witam ponownie od czasu napisania posta miałem wykonaną morfologie ok i usg tego miejsca + węzła chłonnego( nie jest powiększony). Mam umówiony zabieg na 27 ponieważ lekarz jednak mimo wszystko zalecił to usunąć.
Stąd pytanie ponieważ mam skierowania na hospitalizację jednodniową i czy ona trwa pełną dobe czy jak?
Pamiętam jak miałem wycinane znamię na plecach trwało to 20 min z założeniem opatrunku i byłem zwolniony do domu. Czy to polega na tym samym?Generalnie pytanie się rozbija czy mam brać tam jakiegoś łacha na przebranie tak jak jest napisane na kartce ze skierowaniem.
Trochę głupie ale może mi ktoś pomoże.
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Chirurgia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1