Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kult18
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 4:33 pm Temat postu: Guzek w okolicy odbytu |
|
|
witam.Jestem chłopakiem, mam 18 lat i 2 problemy dotyczące Tyłka, moze wydawać się to śmieszne ale dla mnie to raczej poważna sprawa bo nie wiem co to jest i od czego...
pierwszy z nich :
jakieś 8dni temu na odbycie wyszedł mi Guzek ( tak to chyba nazywaja, bo wyczytałem to w internecie) przez pierwsze dni mnie to nie bolało dopiero po jakimś czasie i tak przez 3-4dni. później dowiedziałem się że tzw. nasadówki z rumianku mogą pomóc, w między czasie kupiłem maść na żylaki, guzki odbytu i po 2-3 dniach mnie przestało boleć. lecz guzek został i od czasu do czasu odczuwam lekki ból np. przy silnym kasłaniu bądź wyptóżnianiu.
drugi problem:
dziś podczas kąpieli wyczułem na lewej części tyłka takie zaczerwienienie przypominajace blizne po oparzeniu, z zewnątrz czerwone a w wewnętrznej częsci ciemniejsze fioletowo-zielone.
nie wiem czy to ma jakis związek ale od półtora roku chodze na siłownie i od jakiś 6tyg. biore Winstrol Stanox Pharma. czy to moze byc przyczyna tego guzka i zaczerwienienia ?
proszę o poważne odpowiedzi i pomoc, najlepiej specjalistów.
proszę bardziej uściślać tytuł tematu. emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Może to być hemoroid. Najlepiej jak pójdziesz z tym do lekarza... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kult18
|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 5:15 pm Temat postu: |
|
|
na lewym pośladku w górnej części a guzek jest przy ujściu odbytu...
Dodano po 9 minutach:
hemoroid ? ale hemoroidy to raczej sa małe nie ? a te zaczerwienienie ma dł. ok 3 cm i szer ok 1cm...... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 5:39 pm Temat postu: |
|
|
Niekoniecznie małe...
Trudno ocenić nie widząc zmian...Musisz iść do lekarza...
Ta zmiana na pośladku...Oglądałeś to w lustrze? Nie zbiera się tam ropa? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kult18
|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 7:51 pm Temat postu: |
|
|
tak ogladałem, ale trudno mi powiedziec czy zbiera sie tam ropa. i czy wystarczy pojsc do lekarza rodzinnego ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 8:10 pm Temat postu: |
|
|
Tak. W razie potrzeby wyda skierowanie do odpowiedniego specjalisty _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kult18
|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 8:14 pm Temat postu: |
|
|
przygladałem sie temu bardziej i nic nie wskazuje na to aby była ropa w środku, zwykłe zaczerwienienie które delikatnie sczypie, piecze by dotknieciu o coś twardego np krzesło itp. a jeszcze nie wiem co moze byc z tym guzkiem ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Ja też nie wiem bo nie widzę...Mogę tylko przypuszczać...A swoimi przypuszczeniami już się podzieliłam.
Idź do lekarza...Na forum nikt nic więcej już nie powie... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|