Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wiolcia2008
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 1:12 pm Temat postu: Guzki piersi a tabletki hormonalne |
|
|
w czerwcu miałam usuniętego guzka z lewej piersi wynik histopat. był taki jak podaje obok włókniako-brodawczak wewnątrzprzewodowy i dysplazja włóknisto-torbielowata sutka moje pytanie jest natępujące czy przy takim rozpoznaniu mogę brać tabletki antykoncepcyjne ( będąc u lekarza powiedziałmi że tak, ale będąc i innego lekarza gin. na konsultacji to był bardzo zdziwiony że zostały mi zaproponowane tabletki hormonalne ponieważw moim przypadku wogóle nie jest wskazane podawanie jakich kolwiek tabl. hormonalnych proszę o radę.
----edited by emilka---
zmieniłam tytuł na bardziej sugerujący treść postu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lady_a
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 2:54 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem nie. ja kiedyś brałam tabletki i po kilku miesiącach okazało się, że mam torbiele w piersiach. niestety przed ich zażywaniem gin nie zrobił żadnych badań, a powinien. lekarka, która robiła mi usg piersi powiedziała, że nie mogę brać hormonów bo prawdopodobnie swoich mam za dużo a tabletki dodatkowo spowodowały ich wzrost.
ja bym na Twoim miescu nie brała.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
isia100
|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 4:39 pm Temat postu: |
|
|
ja też bym nie brała. U mnie po tabletkach pojawiły sie również torbiele oraz tłuszczak |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 5:09 pm Temat postu: |
|
|
Owszem podczas brania tabletek jak i po niektore kobiety maja tendencje do takich zmian, ale zwykle sa to niegrozne zmiany. Cos za cos... kazdy wie co robi biorac tabletki hormonalne, pisza o tym w ulotkach wiec decydujac sie na zazywanie tabletek kazda kobieta wie co robi.
Podczas brania tabletek dobrze jest robic regularnie badania USG piersi i tyle.
Zawsze jak swiat wielki beda przeciwnicy i zwolennicy roznych rzeczy, to nieuniknione. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|