Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
andrzej742
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lip 08, 2014 12:36 pm Temat postu: Hemoroidy u nastolatka |
|
|
Mój 17 letni syn ma hemoroidy. Maści i czopki przepisywane przez lekarza nie pomagają. Co robić, czy ktoś może zna skuteczny sposób na hemoroidy? Proszę o pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zieleniutka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Lip 09, 2014 11:41 am Temat postu: |
|
|
Witaj, z tego co wiem to najwięcej osób eksperymentuje z ciepłą wodą i kąpielami, na biomedicalu też jest ten najbardziej znany sposób z ciepłą wodą przedstawiony, znajdziesz go tutaj: http://www.biomedical.pl/zdrowie/domowe-sposoby-na-hemoroidy-3498.html
Czasem stosuje się też zieloną herbatkę, specjalne mieszanki do takich celów pewnie gdzieś można znaleźć, ale dodaje się do niej ząbek czosnku a następnie stosuje. Oprócz tego stosowanie okładów, mogę Ci rozpisać tą metodę ale ona polega tylko na łagodzeniu bólu, nie pomaga z samym problemem. Wracając do kąpieli to właśnie ludzie tutaj stosują różne metody, do tego dochodzi też częsta higiena i częste przemywanie chusteczką nasączoną wyciągiem z rumianku, nagietka, aloesu, skrzypu czy kory dębu.
Tyle mogę pomóc... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
andrzej742
|
Wysłany: Czw Lip 10, 2014 10:43 am Temat postu: Hemoroidy |
|
|
Bardzo dziękuję za pomoc i zainteresowanie problemem. Na pewno wypróbuję wskazane sposoby, szczególnie nasiadówki, o których słyszałem wiele dobrego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malinka77
|
Wysłany: Wto Sie 05, 2014 12:57 pm Temat postu: |
|
|
17 lat i hemoroidy? Niech syn się dużo rusza przede wszystkim i nie siedzi przed komputerem! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kirek Spamer
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pią Cze 05, 2015 3:21 pm Temat postu: |
|
|
malinka77 napisał: | 17 lat i hemoroidy? Niech syn się dużo rusza przede wszystkim i nie siedzi przed komputerem! |
Tylko, że to nie zawsze pomaga u nas był podobny problem, z tym, że nie dotyczył osoby, która ma 17 lat tylko troszkę więcej. Na pewno jeśli czopki czy maście nie pomagają trzeba pomyśleć o zabiegu który polega na usuwaniu hemoroidów na pewno jest skuteczny. Jest kilka miejsc, które się tym zajmują, w każdym razie jest to temat którego nie wolno lekceważyć bo może się okazać bardzo przykry w konsekwencjach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
grzybek
|
Wysłany: Sro Kwi 13, 2016 4:28 pm Temat postu: |
|
|
Faktycznie hemoroidy u nastolatka są dość rzadko spotykane. Jednak niestety dzisiejsza młodzież zamiast spędzać wolny czas na świeżym powietrzu woli siedzieć w domu i gapić się w komputer. Oprócz tego niezdrowe i tłuste jedzenie, brak aktywności fizycznej no i witajcie hemoroidy. Mój siostrzeniec, który do chudzinek nie należy a i z każdym sportem jest na bakier miał też taki problem...o którym oficjalnie oczywiście nie wiem. Siostra zachodziła w głowę jak dzieciakowi pomóc, bo wiadomo było, że nie zaciągnie go z tym do jakiegoś lekarza. Zaczęła więc szukać domowych sposobów w necie.
I na szczęście jest wiele takich, które skutecznie walczą z hemoroidami. Z tego co wiem młody codziennie siedział z gołym tyłkiem w misce z letnim naparem z rumianku i kory dębu. Oprócz tego siostra kazała mu jeść więcej owoców i warzyw a także zarządziła codzienne, wspólne spacery zamiast oglądania TV i grania w gry. W sumie obydwoje wyszli korzystnie na tych hemoroidach, bo nie dość że z młodym jest już ok to jeszcze zrzucili kilka kg. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
luizjana
|
Wysłany: Pią Cze 10, 2016 11:26 pm Temat postu: |
|
|
mnie pomogła maść Ruskorex, stosowana regularnie przez 10 dni - takie miałam zalecenie lekarza i dopiero 10 dnia mi przeszło, już wkurzałam się, że znowu będę musiała do niego iść po inne leki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|