Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
32167
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 10:55 pm Temat postu: Hemoroidy? |
|
|
witam. od jakiegos roku zasprawa choroby moj tryb zycia zdecydowanie sie zmienil. Od tych 12 miesiecy bardzo zadko wychodze z domu (a wiadomo jakw domu to albo siedze przed kompem, albo przed tv etc) , no i wiadomo przytylo mi sie i takie tam. Ale od jakiegos czasu po oddaniu stolca na papierze widze kropelki krwi...
taki tryb spedzania wiekszosci czasu sprzyja rozwojowi hemoroidow, czy moge byc pewny w mniej wiecej 100% ze to sa wlasnie hemoroidy?
Dodam ze z przyczyn zdrowotnych nie niejestemw stanie udac sie do lekarza, i tu pojawia sie pytanie do was:
Jakie leki sa najskuteczniejsze w leczeniu tego typu dolegliwosci?
No i co jeszcze moge zrobic aby pozbyc sie tego paskudztwa? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
comet
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 2:39 am Temat postu: może |
|
|
Może zanim zaczniesz się już tak na dobre rozkładać, to rusz tyłek.
Nie jesteś kwiatkiem.
Jest wiosna. Nie rozumiem co to znaczy: Cytat: | Dodam ze z przyczyn zdrowotnych nie niejestemw stanie udac sie do lekarza |
Śniegu nie ma, więc?
Pogadamy jak zrobisz wyniki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
32167
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 10:09 am Temat postu: |
|
|
snieg zalosne...
choroba psychiczna nei pozwa mi obecnie opuscic mojego lokum... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
st_jakub
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 10:16 am Temat postu: |
|
|
Praktycznie w każdej przychodni, można zamówić wizyte lekaską do domu, praktycznie każdego lekarza nie ma z tym większego problemu
A jeśi to choroba sfery psychicznej to powinneś być pod stałą kontrolą lekarza! W obojętnie jakiej formie to będzie, czy wizyt u lekarza czy też wizyt lekarza u Ciebie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 1:54 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem pewny stuprocentowo być nie mozesz, że to hemoroidy, wiec bez lekarza się nie objedzie, zwłaszcza, że nawet jeśli zdiagnozowano by u Ciebie własnie to, to konieczne jest leczenie środkami dostępnymi jedynie na recepte. domowe sposoby mogą jedynie złagodzić pieczenie i ból, ale nie zastapią leczenia.
w aptece bez recepty jet wiele maści i środków na hemoroidy, jak posterisan, homorol - czopki - podobno dobre, aesculan itd, ale najlepiej jakby najpierw zbadał Cie lekarz i tutaj tak jak mówi st_jakub zamów po prostu wizytę domową.
z takich sposobów już zupełnie domowych, łagodzących te dolegliwości to znalazłam tyle:
ciepła kąpiel - posiedzieć 10-15 minut w ciepłej wodzie, najlepiej kilka razy dziennie.
zimny okład (np. torebka z kostkami lodu) - łagodzi ból. stosuje się go podobnie jak kąpiele.
napar z kory dębu - łagodzi stan zapalny. zamiast naparu można stosować znacznie wygodniejszy żel do higieny intymnej, wzbogacony o lecznicze składniki.
wilgotna torebka z herbatą - dzięki zawartemu w herbacianych liściach kwasowi taninowemu hamuje krwawienie i łagodzi nieprzyjemne odczucia. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewelinutka
|
Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 10:53 am Temat postu: hemoroidy? |
|
|
Od paru lat pojawiały się na zewnątrz odbytu jakby miękkie narośle, że tak to nazwę ale po jakimś czasie zawsze znikały wiec nic z tym nie robiłam, teraz jednak są cały czas i zaczęłam używać prosto-gwandenol ale nic nie pomaga mimo, ze stosuje go już 2 miesiące. Te zmiany mnie nie bolą, jedynie wtedy kiedy chciałam uprawiać stosunek analny. To bardzo krępująca dla mnie sprawa, waham się i boje zapisać do proktologa ale wiem, że chyba to będzie konieczne. Co o tym myślicie?
przyłączyłam do tematu o hemorioidach. emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 3:34 pm Temat postu: |
|
|
proktolog to lekarz i nie gryzie tez mam taki problem _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|