Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 1:28 pm Temat postu: |
|
|
No pewnie. Używaj śmiało. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 10:22 pm Temat postu: |
|
|
aniołek spokojnie. ciaza to nie wiezienie
mozesz uzywac wszystkiego co jest przeznaczone dla kobiet ciezarnych
bez obaw. po to je dopuszczaja do handlu zeby były grozne to zaden koncern by nie pozwolił na ich sprzedaz _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 8:09 am Temat postu: |
|
|
Tak naprawdę środki do higieny intymnej "zwyczajne" nie te oznaczone dla kobiet ciężarnych są też odpowiednie. Są co prawda bardziej zapachowe itd ale to w niczym nie przeszkadza. Chodzi o to,że kobiety w ciaży są bardziej podatne na infekcje a ciężko z nimi walczyć z powodu małej ilości dozwolonych leków. Jednak płyny intymne w niczym nie zagrażają. Nie można jednak przesadzać żeby za bardzo nie wyjałowić tych miejsc ponieważ wtedy łatwiej o infekcje _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 9:35 am Temat postu: |
|
|
przede wszystkim nie wykonywać irygacji a z płynów to polecam szczególnie (ostatnio zaczęłam używać) płynu AA Help (taki biały pojemnik z czerwonym napisem), on ma konsystencję bardziej krem-żelu a nie żelu, nie jest za bardzo perfumowany, nawilża i jest bardzo fajny. dodatkowo oczywiście przed infekcjami można się chronić łykając lacibios fem, probiotyki są bezpieczne w ciąży. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|