Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
scarlett
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon Paź 20, 2008 1:36 pm Temat postu: pomocy! gdzie okres??? |
|
|
Witam
Bralam Novynette przez prawie 3 lata...
Niestety zrobilam najglupsza rzecz na swiecie i przerwalam tabletki w polowie opakowania (wyjechalam za granice i zapomnialam tabsow) skoro juz to sie stalo to stwierdzilam, ze odstawie je na 3 miesiace
Dostalam krwawienie z odstawienia w 7 dniach po ostatniej tabletce, potem kolejne (brunatne i mniej intensywne) po kolejnych 14 dniach i teraz takie mini(prawie wcale) po dwoch tygodniach od poprzedniego....
Kiedy pojawi sie moj prawdziwy okres???
A moze jestem w ciazy. Zawsze kochalismy sie z prezerwatywa, ale podobno po odstawieniu wystepuje nadplodnosc...
Robila dwa testy ciazowe i pokazaly jedna kreske...
Prosze o pomoc. Co mam robic.....
Nigdy w zyciu juz tak nie postapie, wiem ze pigulki to nie cukierki i juz wiem jak szaleja w moim organizmie
przylaczylam do poprzedniego tematu. emilka _________________ scarlett |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Paź 20, 2008 7:24 pm Temat postu: |
|
|
ciąża raczej nie, raczej wahania horonalne zwiazane z odstawieniem tabletek _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
scarlett
|
Wysłany: Pon Paź 20, 2008 10:43 pm Temat postu: |
|
|
co mam w takim razie dalej robic??? skoro juz zrobilam taka glupote.
Rano zrobie test ciazowy
poza tym chcialabym znowu brac tabletki..... czy musze w takim razie czekac na okres????
jak chcesz coś dodać, korzystaj z opcji "zmień". emilka _________________ scarlett |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Paź 20, 2008 11:03 pm Temat postu: |
|
|
możesz pójść do ginekologa i powiedzieć, jaka jest sytuacja. może przepisze coś na wywołanie okresu i w pierwszym jego dniu zaczniesz znowu tabletki.
jeżeli nie chcesz się całe opakowanie zabezpieczać dodatkowo, to musisz czekać na właściwy okres _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
scarlett
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 7:53 am Temat postu: |
|
|
Zrobilam test..... wyszedl negatywny.
dla mnie nie ma problemu, zeby zabezpieczac sie dodatkowo przez pierwsze opakowanie.....Mam jeszcze jedno.
czy w takim razie moge je wziac w kazdym momencie, czy czekac na okres, czy krwawienie z odstawienia czy na cokolwiek????
No coz musialam sie spalic na wlasnej skorze,zeby sie przekonac jakie moga byc konsekwencje _________________ scarlett |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 9:36 am Temat postu: |
|
|
możesz zacząć brać każdego dnia jeśli się będziesz dodatkowo zabezpieczać przez całe opakowanie, ale ja bym i tak skonsultowała to z ginekologiem _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
scarlett
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 10:09 am Temat postu: |
|
|
aha, ok.....
skoro test wykazal brak ciazy to moge wziac tabletki...
ale moze i tak sie skonsultuje z lekarzem.... dzieki za info, nie ma to jak glupota i to wlasna _________________ scarlett |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marlens
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 6:31 pm Temat postu: |
|
|
Dwa lata temu brałam Yasminelle, Czułam się po nich bardzo dobrze, były dla mnie po prostu rewelacyjne. Potem przed długi okres czasu nie brałam żadnych. Teraz biorę Microgynon 21, jednak nie są to dla mnie dobre tabletki i chciałabym je zmienić na Yasminelle.
i oto moje pytanie, czy jeśli po 7-dniowej przerwie zamiast Microgynon wezmę yasminelle, to czy będzie to miało wpływ na skuteczność antykoncepcyjną, czy mogę się kochać tak jak do tej pory bez żadnego dodatkowego zabezpieczenia?
dzięki z góry za odp! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 6:51 pm Temat postu: |
|
|
tak, będzie miało, bo zmieniasz na słabsze tabletki. nie powinnaś robić przerwy a jeśli zrobiłaś, to w czasie pierwszych 7 dni przyjmowania yasminelle powinnaś się dodatkowo zabezpieczać (--> gumy :/) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malinka23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 3:36 am Temat postu: |
|
|
nie wiem co robic, skonczylam juz jedno opakowanie yasminelle i mam teraz 3 dzien przerwy i dostalam okresu. przez caly okres brania tabletek mialam plamienia, poza tym prawie wogole nie spie jestem rozdrazniona, mam zmienny nastroj, nudnosci, przyutylam i co najgorsze wogole nie mam ochoty na seks, a przed braniem tabletek moglam nawet dwa razy dziennie, moj chlopak wspiera mnie jak moze ale musze cos z tym zrobic bo sama czasami nie moge ze soba wytrzymac. rozmawialam z moja lekarka i powiedziala ze powinnam sie wstrzymac przed zmiana tabl. ze przy drugim opakowaniu powinno sie wszystko unormowac ale sama juz nie wiem co robic. czy ktoras z was tez tak miala??? pomozcie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|