Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Infekcja grzybiczo-bakteryjna pochwy (mieszana)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 21, 22, 23  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ona77

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lut 16, 2011 10:39 am    Temat postu: .. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuje Emilko:) Bardzo pomocne wskazówki. Postanowiłam działać na wszystkich poziomach przez te 2 tyg leczenia: antybiotyki, probiotyki, dieta zero cukru, żadnego kąpania itd. Jedyna przyjemność jaka sobie zostawiłam to kawa:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
ona77

PostWysłany: Czw Lut 17, 2011 9:41 pm    Temat postu: .. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wyniki: staphylococcus sp. koagulazo- ujemny (obok cyfra 140)
obecne komórki nabłonkowe, brak pałeczek kwasu mlekowego
cytologia: 2 grupa

repepta:doxycyklina i jakas cała recepta z gałkami do pchwy ale odczytac tego nie moge

dla narzeczonego: tridazol (go go brałam teraz przez tydzien razem z globułkami gnyoflor)

jest dobrze czy żle? Lekarz cos mówił że nadzerka tez ma stan zapalny( o ile dobrze zrozumiałam) ale nią sie zajmiemy pozniej- wizyta kontrolna w marcu

Dodano po 4 godzinach:

aha i jeszcze jedno. Ile moga kosztowac te leki? Te globułki to jakies robione chyba z nystatyną i dalej cosc czego nie moge doczytac i ta doxycklina. Kurcze jestem spłukana- 150zł w portfelu:( Ehhh
Powrót do góry
Natalka16

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 4:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej, mam dość dziwną sprawę. Od 2 tygodni mam ospe tzn. na plecach i brzuchu mam juz strupki. Gorzej jest z intymnym miejscem. Nie moge spać w nocy bo boli i szczypie. Najlepiej bym cały dzien siedziala w wodzie, aby nie czuć tego okropnego bólu. Byłam z tym u lekarza, zapisała mi Sudocream , powiedziała ze nie bedzie szczypac ani boleć,ale to dalej boli i szczypie. Chciałabym to jak najszybciej wyleczyć, bo mam dużo zaległości w szkole. POMÓŻCIE! Sad
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 12:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ona77, infekcja bakteryjna pochwy. jeżeli leki są dobrze dobrane, to powinno być ok. nie masz w ogóle dobrej flory bakteryjnej więc jeśli nic nie dostałaś z pałeczkami kwasu mlekowego, to dokup jeszcze w miarę możliwości lacibios femina. doksycyklina chyba nie jest droga, globulki robione też nie powinny bardzo drogie być, pewnie max 10zł, tynidazol to w ogóle jakieś groszowe sprawy, koło 2-3zł (chociaż dawno nic z tych leków nie kupowałam)

Natalka16, noś bawełnianą miękką bieliznę, sudocrem jest ok, jeszcze maść cynkowa może trochę łagodzić objawy
ona77

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 12:27 pm    Temat postu: :)) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zaplaciłam kilka zł w aptece, a kolezanka mnie straszyła ze ona miała kiedys leki na infekcje za kilka set zł wiec sie PRZERAZUIŁAM- bo lekarz +badania 150zł ale na na szczescie leki taniutkie. Dziękuje bardzo za wszystkie rady-JESTES ANIOŁEM
Powrót do góry
Natalka16

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 2:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie chodze na samej męskiej bluzce. Jeszcze takie małe dwa pytania. Czy jak siedze w wannie z ciepłą wodą dość długo, bo to mi właśnie pomaga aby nie odczuwać tego bólu, nie zaszkodzi? I czy sudocrem dałby sobie rade z wyleczeniem do niedzieli? Bo przydałoby się wkońcu iść do szkoły.

Dodano po 39 minutach:

Myślałam także o czymś do podmywania, może tantum rosa??
Powrót do góry
ona77

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 4:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Natalka16 napisał:
Właśnie chodze na samej męskiej bluzce. Jeszcze takie małe dwa pytania. Czy jak siedze w wannie z ciepłą wodą dość długo, bo to mi właśnie pomaga aby nie odczuwać tego bólu, nie zaszkodzi? I czy sudocrem dałby sobie rade z wyleczeniem do niedzieli? Bo przydałoby się wkońcu iść do szkoły.

Dodano po 39 minutach:

Myślałam także o czymś do podmywania, może tantum rosa??

Gdy ja jako nastolatka miałam ospe lekarka poradziła mi że jesli będzie bardzo swedziało to zrobić sobie kapiel z dodatkiem krochmalu: mąki ziemniaczanej:)
Powrót do góry
Natalka16

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 4:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oo. SpróbujęSmile. Tzn, mnie nie swędzi tylko mocno szczypie przy wejsciu do pochwy. Tak jakby stan zapalny,nie moge siedzieć, o siusianiu nie wspomne bo po tym sie bardzo męcze. Ja właśnie jestem 16latką. Jako dziecko nie mogłam się zarazić ospą. Sad .
Dziękuję za radęSmile :*
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Lut 19, 2011 12:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

natalka krem to tylko krem a nie jakis cud specyfik. moze pomoze a moze nie. nikt na to pyt nie jest w stanie udzielic odp. stosuj go tak jak zalecił lekarz. najlepiej ospe przesiedziec w domu, zaległosci zaległosciami ale ile osob zarazisz przychodzac do szkoły.wspołczuje chorobska ja to przerabiałam jak byłam przedszkolakiem.
jesli kapiel Ci pomaga to siedz Smile
a jak do niedzieli nie minie to na Twoim miejscu jeszcze ten tydz bym przemeczyła sie w domu.

Powrót do góry
Natalka16

PostWysłany: Nie Lut 20, 2011 2:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

He, he. No jakbym ich zaraziła to by był dopiero problem. Bede pewnie dalej siedziec w domu,albo w wodzie Wink . Pozdrawiam!

Dodano po 13 godzinach 14 minutach:

Hej. Jestem przy końcowym leczeniu mojego swądu. Mój zabieg wygląda następująco:
1.Podmywam się rozrobionym roztworem "Tantum Rosa"
2.Smaruję taką białą pastą na skórę "Variderm" Lek ten pomaga ta tego typu objawy Wink :
wysypkę pęcherzykową,w ospie wietrznej,półpaśca,chorobach skóry charakteryzujące się wypryskami,łagodzi skutki oparzeń słonecznych,znosi objawy bolesności i swędzenia skóry.
Polecam naprawde działa znakomicie.! Wink Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 21, 22, 23  Następny
Strona 18 z 23