Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ona77
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 10:39 am Temat postu: .. |
|
|
Dziękuje Emilko:) Bardzo pomocne wskazówki. Postanowiłam działać na wszystkich poziomach przez te 2 tyg leczenia: antybiotyki, probiotyki, dieta zero cukru, żadnego kąpania itd. Jedyna przyjemność jaka sobie zostawiłam to kawa:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ona77
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 9:41 pm Temat postu: .. |
|
|
wyniki: staphylococcus sp. koagulazo- ujemny (obok cyfra 140)
obecne komórki nabłonkowe, brak pałeczek kwasu mlekowego
cytologia: 2 grupa
repepta:doxycyklina i jakas cała recepta z gałkami do pchwy ale odczytac tego nie moge
dla narzeczonego: tridazol (go go brałam teraz przez tydzien razem z globułkami gnyoflor)
jest dobrze czy żle? Lekarz cos mówił że nadzerka tez ma stan zapalny( o ile dobrze zrozumiałam) ale nią sie zajmiemy pozniej- wizyta kontrolna w marcu
Dodano po 4 godzinach:
aha i jeszcze jedno. Ile moga kosztowac te leki? Te globułki to jakies robione chyba z nystatyną i dalej cosc czego nie moge doczytac i ta doxycklina. Kurcze jestem spłukana- 150zł w portfelu:( Ehhh |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Natalka16
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 4:33 am Temat postu: |
|
|
Hej, mam dość dziwną sprawę. Od 2 tygodni mam ospe tzn. na plecach i brzuchu mam juz strupki. Gorzej jest z intymnym miejscem. Nie moge spać w nocy bo boli i szczypie. Najlepiej bym cały dzien siedziala w wodzie, aby nie czuć tego okropnego bólu. Byłam z tym u lekarza, zapisała mi Sudocream , powiedziała ze nie bedzie szczypac ani boleć,ale to dalej boli i szczypie. Chciałabym to jak najszybciej wyleczyć, bo mam dużo zaległości w szkole. POMÓŻCIE! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 12:14 pm Temat postu: |
|
|
ona77, infekcja bakteryjna pochwy. jeżeli leki są dobrze dobrane, to powinno być ok. nie masz w ogóle dobrej flory bakteryjnej więc jeśli nic nie dostałaś z pałeczkami kwasu mlekowego, to dokup jeszcze w miarę możliwości lacibios femina. doksycyklina chyba nie jest droga, globulki robione też nie powinny bardzo drogie być, pewnie max 10zł, tynidazol to w ogóle jakieś groszowe sprawy, koło 2-3zł (chociaż dawno nic z tych leków nie kupowałam)
Natalka16, noś bawełnianą miękką bieliznę, sudocrem jest ok, jeszcze maść cynkowa może trochę łagodzić objawy _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ona77
|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 12:27 pm Temat postu: :)) |
|
|
zaplaciłam kilka zł w aptece, a kolezanka mnie straszyła ze ona miała kiedys leki na infekcje za kilka set zł wiec sie PRZERAZUIŁAM- bo lekarz +badania 150zł ale na na szczescie leki taniutkie. Dziękuje bardzo za wszystkie rady-JESTES ANIOŁEM |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Natalka16
|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 2:59 pm Temat postu: |
|
|
Właśnie chodze na samej męskiej bluzce. Jeszcze takie małe dwa pytania. Czy jak siedze w wannie z ciepłą wodą dość długo, bo to mi właśnie pomaga aby nie odczuwać tego bólu, nie zaszkodzi? I czy sudocrem dałby sobie rade z wyleczeniem do niedzieli? Bo przydałoby się wkońcu iść do szkoły.
Dodano po 39 minutach:
Myślałam także o czymś do podmywania, może tantum rosa?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ona77
|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 4:20 pm Temat postu: |
|
|
Natalka16 napisał: | Właśnie chodze na samej męskiej bluzce. Jeszcze takie małe dwa pytania. Czy jak siedze w wannie z ciepłą wodą dość długo, bo to mi właśnie pomaga aby nie odczuwać tego bólu, nie zaszkodzi? I czy sudocrem dałby sobie rade z wyleczeniem do niedzieli? Bo przydałoby się wkońcu iść do szkoły.
Dodano po 39 minutach:
Myślałam także o czymś do podmywania, może tantum rosa?? |
Gdy ja jako nastolatka miałam ospe lekarka poradziła mi że jesli będzie bardzo swedziało to zrobić sobie kapiel z dodatkiem krochmalu: mąki ziemniaczanej:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Natalka16
|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 4:44 pm Temat postu: |
|
|
Oo. Spróbuję. Tzn, mnie nie swędzi tylko mocno szczypie przy wejsciu do pochwy. Tak jakby stan zapalny,nie moge siedzieć, o siusianiu nie wspomne bo po tym sie bardzo męcze. Ja właśnie jestem 16latką. Jako dziecko nie mogłam się zarazić ospą. .
Dziękuję za radę :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Lut 19, 2011 12:02 am Temat postu: |
|
|
natalka krem to tylko krem a nie jakis cud specyfik. moze pomoze a moze nie. nikt na to pyt nie jest w stanie udzielic odp. stosuj go tak jak zalecił lekarz. najlepiej ospe przesiedziec w domu, zaległosci zaległosciami ale ile osob zarazisz przychodzac do szkoły.wspołczuje chorobska ja to przerabiałam jak byłam przedszkolakiem.
jesli kapiel Ci pomaga to siedz
a jak do niedzieli nie minie to na Twoim miejscu jeszcze ten tydz bym przemeczyła sie w domu. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Natalka16
|
Wysłany: Nie Lut 20, 2011 2:17 am Temat postu: |
|
|
He, he. No jakbym ich zaraziła to by był dopiero problem. Bede pewnie dalej siedziec w domu,albo w wodzie . Pozdrawiam!
Dodano po 13 godzinach 14 minutach:
Hej. Jestem przy końcowym leczeniu mojego swądu. Mój zabieg wygląda następująco:
1.Podmywam się rozrobionym roztworem "Tantum Rosa"
2.Smaruję taką białą pastą na skórę "Variderm" Lek ten pomaga ta tego typu objawy :
wysypkę pęcherzykową,w ospie wietrznej,półpaśca,chorobach skóry charakteryzujące się wypryskami,łagodzi skutki oparzeń słonecznych,znosi objawy bolesności i swędzenia skóry.
Polecam naprawde działa znakomicie.! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|