Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Interakcje tabletek z lekami/alkoholem/żywnością itd

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karola283

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Paź 13, 2012 12:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W nocy z czwartku na piątek bolał mnie brzuch (około 5). Moją 4 tabletkę wzięłam o godzinie 22. Zawsze, kiedy mam taką sytuację wypijam szklaneczkę wody leczniczej Zuber. Zawiera ona w dużej mierze sodę. Czy mogło to obniżyć skuteczność tabletek? Chociaż moim zdaniem zdążyły się wchłonąć, więc przeczyszenie układu pokarmowego nie ma znaczenia. Dodam, że nie wystąpił u mnie wymioty, ani biegunka.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Paź 14, 2012 2:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma to znaczenia. Tabetka wchlania sie ok 4 godziny.
karioka
Przyjaciel forum

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Paź 19, 2012 7:55 pm    Temat postu: Skuteczność pigułki a inne leki Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej,

czy leki typu Upsarin, Fervex, Aspiryna wpływają na skuteczność pigułki? Smile W ulotce nic nie ma a jestem ciekawa Smile
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Paź 22, 2012 3:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Same jako takie nie wpływają, alebiorac pod uwage skutki uboczne jakie mogą wywołać, lepiej odczekać 4h pomiędzy przyjmowaniem.
69karolcia69

PostWysłany: Pon Lis 05, 2012 6:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy Ibuprom zatoki i Sinulan forte mają wpływ na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych? Skład Sinulanu : ekstrat z korzenia goryczki, ekstrat z kwiatu dziewanny, ekstrat z kwiatu bzu czarnego, ekstrat z ziela werbeny, ekstrat z liści Andrographis paniculata zawierający 98% andrografolidów.
Powrót do góry
stevemajster

Wysłał podziekowań: 15

PostWysłany: Pon Gru 17, 2012 5:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem trochę chora i po wzięciu tabletki piłam tzw grzańca (spirytus lub wódka, nie pamiętam + masło + miód + woda). Czy to może obniżyć skuteczność?Taka substancja
Powrót do góry
Ada1234

PostWysłany: Sro Gru 19, 2012 12:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja powiem tak moj ginekolog twierdzi ze alkohol nie wplywa na tabletki ale ja roadzila bym uwazac chyba ze np tabletki bierzesz rano a grzaniec byl wieczorem to mysle ze nie ma sie czym przejmowac
Powrót do góry
69karolcia69

PostWysłany: Czw Mar 07, 2013 8:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej.
Jeżeli ja brałam Cerutin (max 2 tabletki dziennie) Ibuprom Zatoki, Neopersen i ProMag b6 to nie muszę się martwić że weszło coś w interakcję z Cilestem? Odstęp czasowy był 3,4 godz. Bo niby w ulotkach jak patrzę to nic na temat interakcji nie ma ale wolę się upewnić Smile
Powrót do góry
sunnyk21

PostWysłany: Pią Kwi 19, 2013 9:10 pm    Temat postu: Przesunięcie okresu pigułkami - wątpliwości Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.

Moje pytanie dotyczy przesunięcia miesiączki. Przyjmuję Cyprest, chciałam nie zastosować 7dniowej przerwy, w celu przesunięcia okresu (kiedyś skutecznie udało mi się przesunąć miesiączkę właśnie Cyprestem). Niestety w trakcie przyjmowania pierwszego blistra, dostałam anginę. Poprosiłam Panią doktor o niekolidujący w miarę antybiotyk. Otrzymałam azytromycynę na 3 dni. Niestety po kilku dniach angina wróciła... I tym razem dostałam amoksycylinę (Dumox) w najwyższej dawcę 1g x 3/dziennie, przez 7 dni. Doczytałam się w ulotce Cyprestu, że właśnie ten antybiotyk obniża skuteczność środków antykoncepcyjnych. Że obniża - rozumiem, ale czy niweluje na tyle, że ta miesiączka może się pojawić? Jestem obecnie w 14 dniu przyjmowania Cyprestu i dziś przyjęłam pierwszą tabletkę Duomoxu. Bardzo proszę o opinię. Jestem ciekawa, czy antybiotyk zniesie na tyle działanie Cyprestu, że pojawi się owulacja czy też dostanę w terminie miesiączkę. Bardzo zależy mi na przesunięciu... Z góry dziękuję.
Powrót do góry
Marianna12

PostWysłany: Pią Kwi 04, 2014 8:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie polecam środków antykoncepcyjnych bo po ich zastosowaniu miałam olbrzymie problemy endokrynologiczne, na szczęście mieszkam w Poznaniu, gdzie jest wielu dobrych lekarzy endokrynologów którzy mi pomogli. Zagłębiłam się w temat antykoncepcji i jak się okazało powodują one znaczne skutki uboczne od nadciśnienia po wzrost ryzyka nowotworów, dlatego przyrzekłam sobie że już nigdy nie wezmę tego świństwa i będę innych przed nimi ostrzegać !!!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 35, 36, 37  Następny
Strona 36 z 37