Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Katarzyna-23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 10, 2006 8:25 pm Temat postu: Ja i mój chłopak jesteśmy dalszą rodziną... |
|
|
Ja i mój chłopak jesteśmy ze sobą spokrewnieni, tzn. jego babcia i moja prababcia były kuzynkami. To daleka rodzina, ale on boi się że nasze dzieci urodzą się chore. Wiem, że zawsze istnieje taka możliwość, ale czy w naszym przypadku jest większa. Proszę o pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Sie 10, 2006 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Najbardziej zagrożone są dzieci ze związków osób w których występują więzi krwi.
A jeżeli chodzi o konkretne i szczegółowe określenie czy jest jakieś niebezpieczeństwo obecnie można zrobić badania.
Myśle że gdy porozmawiasz z lekarzem to on już konkretnie powie co i gdzie by trzeba zrobić aby spradzić wszystko. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Katarzyna-23
|
Wysłany: Czw Sie 10, 2006 8:45 pm Temat postu: |
|
|
Weszłam na forum medyczne bo myślałam, że tutaj ktoś mi pomoże. Może jednak jest ktoś taki?
------------edit by drapaka-------------
Proszę nie pisać całych postów wytłuszczoną czcionką |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Sie 10, 2006 9:17 pm Temat postu: |
|
|
a jakiej pomocy się spodziewasz? tutaj nie ma lekarzy którzy mogliby ci konkretnie powiedzieć, forum jest po to żeby ktoś kto ma problem mógł o tym porozmawiać, albo się poradzić, a nie po to żeby unikać wizyt u lekarzy. Paweł ma racje że jeśli chcecie mieć 100% pewnośc to lepiej zasięgnąć porady lekarskiej. Moim zdaniem wszystko powinno byc ok w końcu to bardzo dalekie pokrewieństwo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Katarzyna-23
|
Wysłany: Czw Sie 10, 2006 11:01 pm Temat postu: |
|
|
drapaka napisał: | a jakiej pomocy się spodziewasz? tutaj nie ma lekarzy którzy mogliby ci konkretnie powiedzieć, forum jest po to żeby ktoś kto ma problem mógł o tym porozmawiać, albo się poradzić, a nie po to żeby unikać wizyt u lekarzy. Paweł ma racje że jeśli chcecie mieć 100% pewnośc to lepiej zasięgnąć porady lekarskiej. Moim zdaniem wszystko powinno byc ok w końcu to bardzo dalekie pokrewieństwo |
Też myślę, że powinno być wszystko OK z dziećmi. Chciałam po prostu porozmawiać z kimś, kto wie coś na ten temat. Ludzie którzy nie mają pojęcia o takich rzeczach mówią, że będziemy mieli chore dzieci, a mój chłopak im uwierzył... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Sie 10, 2006 11:40 pm Temat postu: |
|
|
to jest pokrewienstwo w czwartym pokoleniu w linii bocznej. nie sadze zeby mialo to jakikolwiek wplyw na zdrowie waszych dzieci. takie ryzyko wystepuje przede wszystkim w prostej linii pokrewienstwa i do trzeciego pokolenia w linii bocznej. wiem to stad ze u mnie w rodzinie byly takie przypadki. ale oczywiscie pomysl skonsultowania sie z lekarzem popieram |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Czekająca Gość
|
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 12:35 pm Temat postu: |
|
|
Nie rozumiem czym się przejmujesz???Jeżeli lekarz mówi, że wszystko z maleństwem jest w porządku to po co wkręcać sobie chore jezdy???Zamiast cieszyć sie jednym z najpiękniejszych momentów w życiu kobiety ty się zadręczasz...Uśmiechnij się i myśl pozytywnie o przyszłości Aha, nie słuchaj ludzi, ktorzy sie na tym nie znają. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Katarzyna-23
|
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 12:43 pm Temat postu: |
|
|
Czekająca napisał: | Nie rozumiem czym się przejmujesz???Jeżeli lekarz mówi, że wszystko z maleństwem jest w porządku to po co wkręcać sobie chore jezdy???Zamiast cieszyć sie jednym z najpiękniejszych momentów w życiu kobiety ty się zadręczasz...Uśmiechnij się i myśl pozytywnie o przyszłości Aha, nie słuchaj ludzi, ktorzy sie na tym nie znają. |
Dziękuję za Twoją wypowiedź. To nie ja się boję, tylko mój chłopak. Jak zwykle panikuje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
c0x
|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 11:22 pm Temat postu: |
|
|
panikuje bo mu zalezy! pozdrawiam pa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KAJA Gość
|
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 10:03 pm Temat postu: JA I MOJ CHLOPAK JESTESMY DALSZA RODZINA |
|
|
Więc ja miałam ten sam problem i okazało się, że wszystko ok.Mieliśmy bliższe pokrewieństwo. Wiem co czujesz bo sama to przeżyłam z chłopakiem. Zrób badania w klinice genetycznej a wtedy masz pwność 100%.Są to badania krwi i bezbolesne, uwierz mi
----edited by Yalissea
Proszę nie pisac całych postów dużymi literami. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|