Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
stokrotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 18, 2006 10:22 am Temat postu: Jak jest z recepta? |
|
|
Witam:) Kedys juz pisalam na tym forum w zwiazku z moimi obawami po pettingu-pomogliscie mi wtedy i dziekuje Wam za to:) bo wszystko skonczylo sie dobrze Mysle,ze ja i moj chlopak niedlugo zaczniemy normalne wspolzycie i chcielibysmy sie jak najlepiej zabezpieczyc i doszlismy do wniosku,ze najlepsze bedzie polaczenie tabletek anty i prezerwatywy. I tutaj moje pytanie:czy po recepte na tabletki bede musiala chodzic co miesiac do ginekologa?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Mar 18, 2006 10:38 am Temat postu: |
|
|
Lekarze mają limity ile mogą wypisać opakowań na jednej recepcie i ile recept mogą wystawić jednemu pacajętowi podczas jednej wizyty.
Na górym śląsku sprawa jest bardzo przestrzegana przez RUM (rejestr usłyg medycznych) wszystko jest w komputerach więc lekarzą naprawde ciężko jest przekroczyć jakiś tam limit.
Chodz naszczęście ktoś pomyślał i lekarz może wypisać więcej niż 1 opakowanie danego leku chyba do 3 jest maksimum.
Najlepiej poprosić lekarza o to abyś nie musiała co miesjąc do niego biegać bez potrzeby
Ostatnio zmieniony przez Paweł dnia Sob Mar 18, 2006 11:03 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
stokrotka
|
Wysłany: Sob Mar 18, 2006 10:54 am Temat postu: |
|
|
dziekuje bardzo za odpowiedz,pozdrawiam serdecznie:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaki21
|
Wysłany: Sob Mar 18, 2006 12:13 pm Temat postu: |
|
|
witam,mi ostatnio jak byłam to dał 3 recepty,ale powiedziął,żeby wszytskich od razu nie wykupic,bo jak się tabletki źle przyjmą to będe w plecy jakies 50zł.Oczywiscie recepty były bez daty,żeby nei uległy przeterminowaniu (z tego co wiem to sa ważne mieisac od daty wystawienia).pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|