Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
DtB
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2018 9:55 am Temat postu: Jak nie zatracić odstawienia narkotyków? |
|
|
Hejka. Przez parę lat eksperymentowałem z narkotykami i dopalaczami, ale od jakichś trzech miesięcy jestem czysty. Nie chcę wracać do tego co było, bo po środkach psychoaktywnych działy się ze mną różne dziwne rzeczy Raz nawet się o mało co nie przekręciłem. No ale było minęło i teraz chciałbym się dowiedziec jak nie zatracić tego co mam. Jak nie wrócić już do narkotyków? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cinkciarz
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2018 1:05 pm Temat postu: |
|
|
Silna wola jest najważniejsza. Nie kupować, nie chodzić na imprezy, gdzie ćpają, nie myśleć w ogóle o dragach... Warto znaleźć sobie jakieś hobby i zmienić towarzystwo jeśli trzeba. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malakarolina
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2018 9:12 am Temat postu: |
|
|
Zgadzam się, że silna wola to podstawa, ale nie zawsze wystarcza. Czasem potrzebna jest pomoc specjalistów, którzy dają osobie mającej przejścia z narkotykami potrzebne wsparcie. Pod linkiem http://www.terapie-uzaleznien.com.pl znajdziesz przydatne informacje, gdzie takich specjalistów można znaleźć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kreciamama
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2018 11:34 am Temat postu: |
|
|
U mnie się nie obyło bez odwyku. Byłam w zamkniętym ośrodku na detoksie, a potem na leczeniu lekami i na terapii u psychologa. Wszystko trwało 2 miesiące. Ciężko było, bo dragi narobiły niezłego bajzlu w moim ciele i głowie, no ale wytrwałem. Rodzina też mi pomogła i teraz już jestem inną osobą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
DtB
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2018 2:34 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za odpowiedzi. Chyba przyda mi się pomoc jakiegoś terapeuty, żeby uporządkować chaos jaki mam teraz w głowie. Poza tym nie mam zbyt silnej woli, a na rodzinę i znajomych nie mogę za bardzo liczyć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kreciamama
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2018 4:01 pm Temat postu: |
|
|
Ja także na początek polecam Ci poczytac informacje ze strony terapie-uzaleznien.com.pl i zrobić rozeznanie w kwestii terapii. Dowiesz się stamtąd, jak wygląda leczenie ambulatoryjne, które chyba będzie najlepsze w twojej sytuacji. Powinno pomóc w odstawieniu narkotyków na stałe i w uporządkowaniu sobie życia na nowo. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
DtB
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2018 4:33 pm Temat postu: |
|
|
Jeszcze nie wiem czy się na coś takiego zdecyduję, ale na pewno zadzwonię pod podany tam nr telefonu, żeby dowiedzieć się więcej na temat tej terapi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|