Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jagoda434
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 7:34 pm Temat postu: Jak schudnąć po lekach sterydowych? |
|
|
Proszę was bo jestem załamana i nie wiem od czego zaczą, spowodu 4 operacji na kręgosłup i stabilizacji musiałam przez rok brac sterydy i jak wiadomo zaczełam tyc ,brałam meride ale tylko na początku waga zaczeła spadac teraz stoji w miejscu i ani rusz,dzisiaj powiedział mi lekarz że musze schudnąc tylko jak ,siłownia od pada więc pytam sie co mam robic mam169wzrostu a waga 85
Prosze nadawac tytuly bardziej sugerujace problem. Tytul zmienilam
Mala_mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 8:40 pm Temat postu: |
|
|
ze względu na kręgosłup wskazane są ćwiczenia w wodzie- może aerobik? nie obciąża stawów i kręgosłupa a pozwala schudnąć.
do tego pływanie.
no i oczywiście - dieta.
moja siostra też przytyła po sterydach . na szczęście udało jej się schudnąć . nie stosowała jednak żadnych leków na otyłość. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 10:02 pm Temat postu: |
|
|
po 1 jak z hoirmonami wrocily do ładu i składu?
po 2 dieta
po 3 cwiczenia
Co do cwiczen moze rower ?
ciezko bedzie schudnac bez aero, powiedzialbym ze jest to prawie niemozliwe |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jagoda434
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 2:44 pm Temat postu: |
|
|
Tylko jaką diete stosowac |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ane
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 10:12 am Temat postu: |
|
|
Dietę stosuj bogatą w białko.Jedz mniej a częściej(5-6 urozmaiconych posiłków dziennie).Ogranicz pieczywo,ziemniaki, słodycze.
dobrze by było gdybyś wyliczyła swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne(jeżeli Ci się chce liczyć kalorie).
Jak wyliczysz swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne i będziesz tego chciała to Ci powiem co masz dalej robić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cecylia Sztabowska
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 4:29 pm Temat postu: |
|
|
Jesteś w błędzie. Właśnie powinnaś zacząć ćwiczyć na siłowni. Ludzie ze złamanym kręgosłupem ćwiczą a nawet wygrywają zawody w kulturystyce. Tylko trening musi byś pod okiem specjalisty i on Ci już wszystko wyjaśni. Chodzi o to żeby wzmocnić kręgosłup właśnie poprzez poprawę siły mięśni. W tym celu ćwiczy się na początku z małymi ciężarami przy większej ilości powtórzeń. Ale najlepiej jak byś się udała do trenera personalnego Lub jeszcze zostaje dieta i tabletki odchudzające |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|