Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Jak schudnąć po lekach sterydowych?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dieta i odchudzanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jagoda434

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 24, 2010 7:34 pm    Temat postu: Jak schudnąć po lekach sterydowych? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Proszę was bo jestem załamana i nie wiem od czego zaczą, spowodu 4 operacji na kręgosłup i stabilizacji musiałam przez rok brac sterydy i jak wiadomo zaczełam tyc ,brałam meride ale tylko na początku waga zaczeła spadac teraz stoji w miejscu i ani rusz,dzisiaj powiedział mi lekarz że musze schudnąc tylko jak ,siłownia od pada więc pytam sie co mam robic mam169wzrostu a waga 85 Sad

Prosze nadawac tytuly bardziej sugerujace problem. Tytul zmienilam
Mala_mi
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Sro Mar 24, 2010 8:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ze względu na kręgosłup wskazane są ćwiczenia w wodzie- może aerobik? nie obciąża stawów i kręgosłupa a pozwala schudnąć.
do tego pływanie.
no i oczywiście - dieta.
moja siostra też przytyła po sterydach . na szczęście udało jej się schudnąć . nie stosowała jednak żadnych leków na otyłość.
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Mar 24, 2010 10:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po 1 jak z hoirmonami wrocily do ładu i składu?
po 2 dieta
po 3 cwiczenia

Co do cwiczen moze rower ?
ciezko bedzie schudnac bez aero, powiedzialbym ze jest to prawie niemozliwe
Powrót do góry
jagoda434

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Czw Mar 25, 2010 2:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tylko jaką diete stosowac Confused
Powrót do góry
ane

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pią Mar 26, 2010 10:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dietę stosuj bogatą w białko.Jedz mniej a częściej(5-6 urozmaiconych posiłków dziennie).Ogranicz pieczywo,ziemniaki, słodycze.
dobrze by było gdybyś wyliczyła swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne(jeżeli Ci się chce liczyć kalorie).
Jak wyliczysz swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne i będziesz tego chciała to Ci powiem co masz dalej robić.
Powrót do góry
Cecylia Sztabowska

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Wto Kwi 23, 2013 4:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesteś w błędzie. Właśnie powinnaś zacząć ćwiczyć na siłowni. Ludzie ze złamanym kręgosłupem ćwiczą a nawet wygrywają zawody w kulturystyce. Tylko trening musi byś pod okiem specjalisty i on Ci już wszystko wyjaśni. Chodzi o to żeby wzmocnić kręgosłup właśnie poprzez poprawę siły mięśni. W tym celu ćwiczy się na początku z małymi ciężarami przy większej ilości powtórzeń. Ale najlepiej jak byś się udała do trenera personalnego Wink Lub jeszcze zostaje dieta i tabletki odchudzające Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dieta i odchudzanie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1