Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Jaka jest najlepsza antykoncepcja ??

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lex84

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Kwi 14, 2006 6:38 pm    Temat postu: Jaka jest najlepsza antykoncepcja ?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak sie najlepiej zabespieczyc by spac spokojenie czy tylko tab. czy cos wiecje szukalem tematu zawiazanego z tym nic wiec prosze sie nie złosci ze spamuje dziekuje.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Kwi 14, 2006 6:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zależy czego szukasz.

Statystycznie najskuteczniejszej?
Czy
Najleprzej dla was?

Skteczność statystyczną pokazuje Statystyka Pearla (która znajduje sie w tym temacie - w środku tematu)
http://www.biomedical.pl/forum/skutecznosc-prezerwatywy-vt1050.html

A jeżęli chodiz Ci o najleprzą dla was to już sami musicie ustalić co wam odpowiada.

Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Lex84

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Kwi 14, 2006 6:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zaraz to zobacze chodzi mi jak osoby sie zabiespieczaj i czy sa zadowoleni z tego Pawel mysle ze mozes sie wypowiedziec jakie zabespieczenie Ty proponujesz i czy uwazasz za skuteczne (dlatego Ciebie bo chyba masz najwieksze pojecie w tym zakresie odpowiadasz prawie na kazdy post)
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Kwi 14, 2006 7:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiesz tutaj nie mozna polecać komuś, bo to nie rodzaj lodów, czy deseru.

To naprawde indywidualna sprawa która powinna być omówiona przez pary.
Jedni mogą mieć uczulenie na latex inni zaś być religijni, kolejni nie chcą tabletek ze względu na skutki uboczne.
Naprawde tego nie da sie od tak powiedzieć, ta jest najleprza a ta najgorsza.
Są osoby które piszą iż stosują stosunek przerywany od paru lat i im to pasuje.
Inni zaś wolą tabletki.

Ja osobiście nie wymuszam stosowania tabletek na partnerce, dla mnie dobrym zabezpieczeniem jest prezerwatywa, ale zawsze (no nie tak zawsze z 4 kobietami byłem aż tak blisko), pytam co ona sądzi, czego chce.

To kwestia dogadania sie oraz rozumienia takiej sprawy za oczywistą.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pią Kwi 14, 2006 11:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tego co wyczytałem to tab antykoncepcyjna ma 98 % skutecznosci i nie mam powodu by zabespieczac sie innym srodkami ?? czy np dni płodne czy nie czy tez prezerwatywa?? Czy wszyskie tab anty dzialaja na tej samej zasadzie i czy sa jakie felerne firmy tab
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Kwi 15, 2006 8:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tabletki antykoncepcyjne dobiera lekarz (ginekolog) po uprzednim badaniu hormonalnym. Nie kupuje sie ich jak witamin, patrząc na cene oraz firme.

Chodz oczywiście można zaznaczyć lekarzowi aby nie przepisywał najdroższych.

Mimo takiej promocji tabletek to trzeba znimi uważać, oraz kontrolować sie cały czas. Hormony to nie zabawka Wink

Statystycznie dają od 98 do 99% skuteczności.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1