FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewunia 23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 6:14 pm Temat postu: jaką metode antykoncepcji wybieracie?dni niepłodne |
|
|
Hej, mam pytanie, czy uzywanie srodkow plenikobojczych( kremów, pianek), biorąc pigulki i uzywajac prezerwatywa zjade w ciaze? i jeszcxe jedno pytanie, jak rozpoczynam okres 21 kazdeo miesiaca to kiedy mam dni nieplodne i moge uprawaic sex? bardzo prosze o niekasowanie mojego posta i o szczra odpowedz, pozdr |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 9:25 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Jeśli chodzi o pytanie o środki plemnikobójcze to mnie nie służą, uczulają, mam po nich infekcje i inne nie przyjemne atrakcje, wiec ja osobiście nie polecam.
Co do tabsów myślę, że jak je bierzesz to nie musisz używać dodatkowego zabezpieczenia w postaci prezerwatywy bądz globułki. One są bardzo dobrym zabezpieczeniem więc zajście w ciąże jest nie możliwe.
Co do cyklu z tego co piszesz to twój cykl ma 30 dni tak? Więc twój okres płodny przypada gdzieś od 14 do 17 dnia, ale jeśli bierzesz tabsy to nie jest to istotne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 10:01 pm Temat postu: |
|
|
ewunia, uściślij swoją wypowiedź trochę, bo ciężko się połapać.
bierzesz tabletki antykoncepcyjne czy nie? bo przy tabletkach to coś jest nie tak, zeby twój cykl miał 30 dni, bo normalnie jest 7 dni przerwy po 21 tabletce i w tym czasie powinno wystąpić krwawienie... i podczas brania tabletek nie występują dni płodne. i wystarczą same tabletki - po to się bierze tabletki, żeby nie stosować nic więcej!
jeżeli nie stosujesz tabletek, to myślę, że globulki i prezerwatywa są dobrym zabezpieczeniem. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 10:45 pm Temat postu: |
|
|
Dominika156AR napisał: |
Co do cyklu z tego co piszesz to twój cykl ma 30 dni tak? Więc twój okres płodny przypada gdzieś od 14 do 17 dnia, |
malutka popraweczka Domi
oczywiscie dobrze wyliczylas plodne dni ale jest ich troche wiecej od 15 do 17 dnia moze wystapic owulacja, a calkowity okres plodny wystepuje miedzy 12 a 19 dniem cyklu
ale ewunia jezeli bierzesz tabletki anty to nie potrzeba dodatkowego zabezpieczenia i wtedy nie ma plodnych dni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|