Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ladyb
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2016 4:25 pm Temat postu: Jaki antybiotyk na zapalenie zęba? |
|
|
Witam, wczoraj byłam u dentysty. Stwierdził, że mój ząb nadaje się do leczenia kanałowego i że mam tam stan zapalny. Przepisał mi Duomox. Nie brałam go nigdy wcześniej i trochę się obawiam, bo mam dość wrażliwy żołądek. Macie jakieś doświadczenia z tym antybiotykiem? Występowały u Was jakieś objawy uboczne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mama_alicja
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2016 3:59 pm Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie duomox jest skutecznym antybiotykiem. Bardzo szybko pomógł mi na zatoki i nie zauważyłam u siebie żadnych ubocznych dolegliwości. Jedyne co mogę Ci poradzić, jeśli chodzi o Twój żołądek, to żebyś brała jakieś osłonkowe kapsułki. Zapytaj w aptece, na pewno Ci dobrze doradzą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pewex
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 1:20 pm Temat postu: |
|
|
miałem zapalnie zęba i dentystka kazała mi brać antybiotyk. przepisała dalacin. moja dziewczyna mówiła ze tez go kiedyś brała i ze to nie jest najlepszy antybiotyk na zapalenie zęba, bo wyrządza wiele złego w organizmie. ale w sumie zdecydowałem, ze dentystka wie lepiej i grzecznie brałem. na szczęście w trakcie kuracji piłem też dużo kefirów i jogurtów, więc obyło się bez żadnych skutków ubocznych. No i oczywiście antybiotyk pomógł |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klopsik
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 1:38 pm Temat postu: |
|
|
o nie! tylko nie dalacin! Jak dla mnie zły antybiotyk na zapalnie zęba. Jakiś czas po kuracji zauważyłam, że coś niedobrego dzieje się z moim szkliwem. Nie wiem jak to opisać, ale chyba mogę napisać, że szkliwo się po prosty kruszyło Oprócz tego miałam w buzi okropnie gorzki smak, czułam do nawet po dobrych kilku godzinach po zażyciu. Ohyda! Jeśli kto ni musi go brać, albo ma możliwość wzięcia innego antybiotyki to niech tak zrobi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fionka
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 1:44 pm Temat postu: |
|
|
Duomoxu na zapalnie zęba nie brałam, ale dalacin owszem. Bardzo mi pomógł i nie miałam żadnych skutków ubocznych. Dodatkowo zażywałam kapsułki osłonowe na żołądek, więc absolutnie nie odczuwałam żadnych dolegliwości Poza tym wychodzę z założenia, że jeżeli dentysta zapisuje antybiotyk to jest on faktycznie konieczny. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|