Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
TomaszR
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 21, 2019 7:46 am Temat postu: Jaki lek na biegunkę? |
|
|
Od jakichś 2-3 tygodni co parę dni dosłownie mam biegunkę, co zdążę się zaleczyć stoperanem to po 4-5 dniach wraca.
Macie jakieś sprawdzone metody, aby wyleczyć tą przypadłość? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
urm
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2019 2:05 pm Temat postu: |
|
|
Z leków jakie znam najskuteczniejszy jeśli chodzi o działanie jest moim zdaniem nifuroksazyd, który jest polecany zarówno w ostrej jak i przewlekłej biegunce ( warto jest mieć go zawsze w apteczce)
Najczęstszymi przyczynami długotrwałej biegunki są infekcje i alergie pokarmowe. Istnieją też inne niebezpieczne schorzenia, takie jak niewydolność trzustki czy choroby jelita grubego, których jednym z objawów jest biegunka. Powód może być trywialny, w niektórych przypadkach jednak taka biegunka jest objawem czegoś bardziej groźnego tak więc moim zdaniem nie ma co zwlekać z wizytą u lekarza i warto jest na pewno z nim o tym porozmawiać.
Zerknij sobie tutaj
Nifuroksazyd ulotka - zobaczysz jak się dawkuje. _________________ http://www.biomedical.pl/forum
Ostatnio zmieniony przez urm dnia Pon Lut 04, 2019 7:59 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marikakosa
|
Wysłany: Pią Sty 25, 2019 7:39 pm Temat postu: |
|
|
Może zwykły węgiel z apteki plus krople żołądkowe pomogą? Jeśli nie próbowałeś to może wizyta u specjalisty? Moja znajoma znalazła fajną placówkę medica2000.com.pl . Możesz udać się albo po prostu napisać maila i dowiedzieć się jaki specjalista i jakie badania będą Ci potrzebne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zoltapigwa
|
Wysłany: Sob Lut 23, 2019 9:48 pm Temat postu: |
|
|
jeśli dla dorosłego to można węgiel hamująco, imbir w duzych ilościach, ewentualnie jakies stopujące biegunkę preparaty, ale ja wolę takich nie brać, jak już mnie dopadnie to biorę probiotyk flostrum i szybko się to normuje, on ma aż 2 szczepy i colostrum więc te dobre bakterie się szybko namnażają. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
amarka
|
Wysłany: Nie Cze 02, 2019 6:06 pm Temat postu: |
|
|
Biegunki nie powinno się lekceważyć. Jeśli tylko macie problem, warto od razu udać się do lekarza bądź kupić odpowiedni lek w aptece z polecenia farmaceuty. Ze mną zawsze jest niezawodny enterol https://www.e-zikoapteka.pl/enterol-250-mg-10-kapsulek.html który można kupić bez recepty. Świetnie się sprawdza i naprawdę szybko zaczyna działać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
neverland
|
Wysłany: Pią Lip 05, 2019 2:13 pm Temat postu: |
|
|
Doraźnie przy biegunce i wzdęciach polecam lek Kebene czyli połączenie symetykonu z węglem aktywnym. Stoperan bym odstawiła. Nie jest natomiast normalne, że biegunka tak długo trwa. Ja bym poszła do lekarza, bo nie ma co bagatelizować problemu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wegielka
|
Wysłany: Nie Sie 25, 2019 8:11 am Temat postu: |
|
|
na biegunkę to najlepsze probiotyki, sama zawsze sie ratuje kroplami flostrum, łatwo podawać, mają bardzo dobry skład i szybko działają, dla mnie najlepszy sposób |
|
Powrót do góry |
|
|
|
peperoni
|
Wysłany: Nie Sie 25, 2019 11:22 am Temat postu: |
|
|
biegunka to szczególnie u dzieci jest mocno niebezpieczna, w domu probiotyk flostrum plus zawsze mam, na rozstrój żołądka się przydaje a dzieki temu ze tak niewiele trzeba go brać to łatwo do niego dziecko przekonać. przy biegunce tez trzeba pilnowac by dziecko się nie odwodniło, dawać dużo razy pić tylko małymi porcjami |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaffka
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
irkan
|
Wysłany: Pią Paź 18, 2019 9:25 am Temat postu: |
|
|
U mnie zdecydowanie probiotyk pomaga. Stosuję Lactoral IBD, skutecznie wyrównuje florę jelitową. A biegunka wiadomo zaburza poziom bakterii jelitowych, czym prędzej trzeba je uzupełnić. A jeśli problem się powtarza to też wizyta u lekarza nie zaszkodzi, coś jest powodem tych problemów. U mnie ibs wykryto, a to już bardziej złożona choroba. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|