Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
krychaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sie 05, 2012 5:34 pm Temat postu: jakie naturalne środki polecacie na pęcherz? |
|
|
czym można wspomagać pęcherz? słyszałam, że pietruszka jest zdrowa, bo moczopędna i pomaga oczyszczać drogi moczowe. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niasia
|
Wysłany: Czw Sie 16, 2012 6:57 pm Temat postu: |
|
|
żurawina to podstawa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
krychaa
|
Wysłany: Sob Sie 18, 2012 12:03 am Temat postu: |
|
|
a co konkretnie żurawinowego polecasz? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Hitsu_91
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2012 5:38 pm Temat postu: |
|
|
Ja mialam rok temu powazna infekcje drog moczowych, na to bralam Furagin, potem przeszlo, ale nie calkiem tylko wracało co jakis czas.Kupiłam herbatę żurawinową i od tej pory spokój, czasami tylko lekko daje coś tam o sobie znać.Ale jak wypiję herbatę to przechodzi.Ewentualnie w aptece są tabletki żurawinowe, też pomagały. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
krychaa
|
Wysłany: Sob Sie 25, 2012 11:16 pm Temat postu: |
|
|
kupiłam sobie Prouro i biorę od kilku dni, aptekarka polecała, bo podobno są skuteczne i zawierają najwięcej proantocyjanów z żurawiny ze wszystkich suplementów z żurawiną. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 01, 2012 8:57 am Temat postu: |
|
|
ja polecam herbatki i to prouro jest dobre, bo zawiera jeszcze dodatek witaminy C ograniczyłabym natomiast soki żurawinowe bo 90% jest słodzonych.
no i natka pietruszki też super! _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
krychaa
|
Wysłany: Nie Wrz 02, 2012 4:04 pm Temat postu: |
|
|
ja się skupię raczej na razie na tym prouro, a co do soków z żurawiną,to wiadomo - najlepiej je kupić w sklepie eko lub w aptece, żeby były bez cukru. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Elisa
|
Wysłany: Pon Lis 20, 2017 3:05 pm Temat postu: |
|
|
Ja kupiłam ostatnio w aptece sok z żurawiny - bez cukrów. Pietruszka a także pokrzywa są moczopędne. Żurawinę można też jeść suszoną.
Jednak jeżeli objawi się infekcja to nie warto czekać - należy sięgnąć po lek z furaginą. Nieleczone lub nie do końca wyleczone zapalenie dróg moczowych może mieć bardzo poważne konsekwencje, np. zapalenie nerek. Żurawina ani witamina C infekcji nie wyleczą, stosuje się je jako środek zapobiegawczy.
Przy zapaleniu dróg moczowych należy pić dużo płynów, żeby wypłukać bakterię z organizmu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaffka
|
Wysłany: Wto Gru 12, 2017 10:08 am Temat postu: |
|
|
Sok z żurawiny to spoko pomysł, szkoda tylko że jest taki drogi, lepiej uważać z żurawiną suszoną bo jest mocno słodzona a to bakterie bardzo lubią, podobno dobrze też działa woda po kaszy jęczmiennej, takie chodza słuchy ale czy to prawda to nie wiem, dla mnie najskuteczniejsze jest urofuraginum max, szybko działa i chociaż mam pewność z to leczy, bo domowe sposoy mam wrażenie że tylko łagodzą ale nie leczą |
|
Powrót do góry |
|
|
|
paulala
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2018 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Ja też słyszałam, że żurawina jest dobra na pęcherz, ale z doświadczenia wiem, że jak dojdzie do zapalenia, to takie naturalne środki nie przynoszą szybkiej i spektakularnej poprawy... Przynajmniej u mnie. Zawsze muszę się wspomóc tabletkami. Zwykle ziołowy Urosept, choć to podobno też jest słabe w porównaniu z tabletkami nie ziołowymi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|