Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Pią Paź 11, 2019 11:47 am Temat postu: Jasnobrązowe przebarwienie
Witam w sierpniu spędziłem parę godzin na słońcu podczas jazdy na rowerze opaliłem głównie plecy ale zauważyłem że na przedramieniu mam takie > https://zapodaj.net/d5e5659c8b2fe.jpg.html przebarwienie, do tej pory nie myślałem o tym ale wczoraj przypadkowo widziałem reklamę o czerniaku i jak to u mnie zaczęła się panika (niestety tak już mam) ma kolor jasnobrązowy jest całkowicie płaska (nie czuć jej pod palcem) od sierpnia nie zmieniła koloru ani rozmiaru. Mam się tym martwić czy to zwykłe przebarwienie?
Powrót do góry
marcin p
Wysłany: Pon Paź 14, 2019 9:48 am Temat postu:
Może to nic groźnego jednak dla własnego spokoju zgłoś się do lekarza rodzinnego. Po co snuć domysły lepiej się upewnić.
Powrót do góry
KR7
Wysłany: Pon Paź 14, 2019 1:56 pm Temat postu:
a tobie na co to wygląda?
Powrót do góry
marcin p
Wysłany: Wto Paź 15, 2019 10:44 am Temat postu:
na nadmierną ilości słońca, nasza skóra nie wie już jak reagować, a więc produkuje nadmierną ilość melaniny, dlatego potem zostają takie przebarwienia,które w dodatku mają tendencję do ciemnienia wraz z upływem czasu.
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Dermatologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1