Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marciabb2
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 10:42 am Temat postu: jeden jajnik czy będę mogła mieć dzieci |
|
|
Piszę tu bo moze ktoś jest w takiej sytuacji jak ja. 10- lat temu miałam operacje i usunieto mi jeden jajnik czy będę mogła mieć dzieci??? i jak u mnie niest z dniami płodnymi??? cylke mam na zmianę 25 i 28 dni kiedy u mnie są dni płodne czekam pilnie na odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 12:31 pm Temat postu: |
|
|
z tego co pamietam z biologii to owulacja jest raz z jednego raz z drugiego jajnika.
mysle wiec ze bedziesz mogla miec dziecko, aczkolwiek trudniej bedzie sie o nie starac.
w twojej sytuacji polecam testy owulacyjne, zebys mogla okrelic w ktorym cyklu masz owulacje.
nie wiem czy dobrze mowie, ale tak mi sie wydaje.
zycze powodzenia _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marciabb2
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 12:36 pm Temat postu: |
|
|
DZIĘKUJĘ ZA POMOC, ALE PROSZĘ JESZCZE INNE DZIEWCZYNY O SWOJE ZDANIE I WIEDZĘ NA TEN TEMAT |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 1:51 pm Temat postu: |
|
|
Tak jak mówi eye. Jest możliwość urodzenia przez Ciebie dziecka. Tylko przede wszystkim trzeba określić kiedy masz owulacyjny cykl. Najlepiej udać się do ginekologa żeby sprawdził czy jajnik ten działa prawidłowo. Jesli tak, to zakupić testy owulacyjne i określać kiedy jest owulacyjny a kiedy bezowulacyjny. I próbować.
Moze to zająć więcej czasu niż u kobiety posiadającej oba jajniki sprawne, ale jeśli wszystko jest ok to się uda
I nie pisz całych postów wielkimi literami. Przeczytaj regulamin forum _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nirro
|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 2:59 pm Temat postu: |
|
|
tak z jednym jajnikiem możesz mieć dzieci. Jeżeli masz kłopoty z zajściem w ciązę na www.spacemed.pl znajdziesz specjalistę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 5:48 pm Temat postu: |
|
|
Ja osoboscie znam jedna dziewczyne ktra miala ten sam problem co ty, dzisiaj jest mama slicznego chlopczyka. Szkoda tylko ze w jej przypadku to byla "wpadka" bo byla pewna ze nie zajdzie w ciaze;/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|