Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
elizax
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 07, 2006 9:31 pm Temat postu: jelita i odbyt |
|
|
Czesc.Pomozcie tydzien temu mialam bóle brzucha,wzdecia,gazy.Lekarz uznał że to ZESPÓŁ JELITA WRAZLIWEGO I przepisał mi debridat.Troche pomogło,ale teraz mam problemy z odbytem.Po załatwieniu sie piecze ,a troche pózniej strasznie swędzi.POMOCY .Wstydze sie isc do lekarza rodzinnego.Co mam robić,co to jest?Co to za choroba??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Gru 08, 2006 9:37 am Temat postu: |
|
|
Możliwe, ze podrażniłaś sobie błone śluzową w odbycie. Jeżeli nie przejdzie skontaktuj się z lekarzem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Gru 08, 2006 1:27 pm Temat postu: |
|
|
dokładnie - czesto taka dolegliwość wystepuje przy rozwolnieniu - poprostu kwas żołądkowy podrażnia błonę śluzową i z tąd to pieczenia a potem swędzenie
dla zlagodzenia warto podcierać się chusteczkami do higieny intymnej z wyciągiem z aloesu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
elizax
|
Wysłany: Pią Gru 08, 2006 5:22 pm Temat postu: |
|
|
Czym mogłam podrażnic sobie te jelita? .Nie miałam rozwolnienia?Jeszcze co jakiś czas boli mnie lewa strona brzucha i oczywiscie męcza mnie gazy. Czy nie sa to poczatki jakiejs poważniejszej choroby? np.raka jelita???? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Filip
|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 1:29 am Temat postu: |
|
|
Lekarz nie może od tak sobie, bez badań, postawić diagnozy IBS, czyli zespół jelita drażliwego. Jeżeli te bóle, wzdęcia, gazy będą się utrzymywać, to niech lekarz da Ci skierowanie do specjalisty od jelit, czyli gastroenterologa. I obserwuj, czy w stolcu nie pojawia się krew. Ale oczywiście bez paniki, to nie musi być rak. A na takie swędzenia dobry może być żel jak na hemoroidy np. ProctoGlyvenol do kupienia w aptece bez recepty
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|