Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Aleksandra_2006
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 1:16 pm Temat postu: Karmienie a 1 papieros |
|
|
mam pytanie jestem juz 3 tyg. bo porodzie i mam ochote zaplic sobie papierosa przez cala ciaze niepalilam i dlatego mi sie chce czy 1 papieros moze zaszkodzic w zaburzeniu pokarmu albo cos takiego prosze o odpowiedz dzieki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 4:58 pm Temat postu: |
|
|
moja przyjaciolka nawet w ciazy palila(rzadko ale zawsze cos ). po porodzie jakos mniej wiecej 4 tyg. rowniez zapalila i dziecku nic sie nie dzialo(aha karmiła piersia do 12m-ca). ja jestem przeciwniczka palenia ale jak ktos jest nałogowcem to niby jak ma przestac? obys nie paliła duzo i czesto. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
buska3434
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 2:16 pm Temat postu: |
|
|
A według mnie to jest kompletna głupota!
Skoro nie pali się przez całą ciążę to po jakiego grzyba znów się truć i truć dziecko?? Wybacz mi szczerość ale nie mieści mi się to w głowie-co to za nałogowiec skoro tyle czasu nie paliła? Poza ty dam sobie rękę uciąć, że na jednym się nie skończyło... :/ bez sensu...
<sama paliłam i dopiero staram się o dziecko a już postanowiłam z tym skończyć-im wcześniej, tym lepiej dla mnie i dla dziecka>
Pozdrawiam i życzę rozważnych decyzji... _________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
edyta76
|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 2:38 pm Temat postu: |
|
|
racja, racja buska...
jak sie nie pali przez cala ciaze to po co teraz zaczynac, najpierw jeden potem drugi itd.lepiej nie truc bobaska no i mamusi powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
peiklo.83
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 7:09 pm Temat postu: |
|
|
Palenie w ciązy jest mega głupie;( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Laluna Zbanowany
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 1:02 pm Temat postu: |
|
|
Palenie w ciąży doprowadza do niedotlenień dziecka i hipotrofi- dzidziuś jest bardzo mały.
W łożysku tworzą się złogi z substancji pochodzących z palenia i towarzyszą dziecku przez cały czas w macicy. Dodatkowo szkodliwe substancje dostają się do jego organizmu ograniczając lub nawet uszkadzając rosnące i dzielące się komórki.
Dzieci które są karmione piersią przez palące matki mają większe szanse na zachorowanie na astmę i alergie układu oddechowego. Nie wspomnę o tym, że są biernymi palaczami.
Jak ma matka przestać palić? Tak samo jak zaczęła... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
buska3434
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 12:35 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo mądrze powiedziane, pozdrawiam Laluna
A to, że dziecku nic sie nie dzieje od razu (bo co ma sie dziać, ma sie zacząć dusić czy co? Bo nie wiem jakiej reakcji sie spodziewała:/) nie znaczy, że nie odbije się to na nim w przyszłości! Takie rzeczy kumulują się w organizmie, tak jak napisała Laluna. _________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|