Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gracjan
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 11:45 am Temat postu: Kiedy niemowlakowi zaczynaja rosnac wlosy? |
|
|
mam pytanie kiedy niemowlakowi zaczynaja rosnąc włoski po porodzie miał ładne włoski ale odkiedy sie rusza to wszystkie sobie powycierał na początku to az sie wystraszyłam ze jest taki lysutki
---edit by Pituszka
Temat przeniesiony do działu Dziecko... i temat został zmieniony na taki który odzwierciedla treść posta. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 2:46 pm Temat postu: |
|
|
Moj synek tez urodzil sie z bujna ciemna czupryna,ale w 3 m-cu zycia/akurat na chrzest/ niestety wylysial,tzn wytarly sie prawie wszystkie wloski,smiesznie wygladal,ale po jakims czasie zaczely odrastac i jak mial ok 9 m-cy to wloski byly takie dlugie,ze kwalifikowaly sie do sciecia,bo wygladal jak dziewczynka,ale dopiero jak skonczyl roczek to maszynka poszla w ruch i wyglada juz jak prawdziwy facet.Ale niestety nie powrocil juz tamten ciemny kolor wlosow,teraz ma ciemny blond i to jest najdziwniejsze,bo oboje z mezem jestesmy szatynami.Pozdrowionka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
brytka
|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 8:00 pm Temat postu: |
|
|
jak urodzilam moja coreczke to byla lysa tzn miala taki meszek na glowce ,wygladala bosko.No i stopniowo jej odrastaja te wloski.Teraz ma juz prawie 8 mies a wloski i tak jeszcze nie sa bujne.Moim zdaniem nie ma reguly kiedy dziecku urosna wloski.to wszystko jest poprostu zapisane w genach... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mama Julki Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 5:10 pm Temat postu: |
|
|
jasne na to nie ma reguly,moja corka urodzila sie z wloskami (byly dosyc dlugie i czarne)teraz ma 16 miesiecy wloski zjasnialy jej i sa dlugosci mniej wiecej przed ramiona,wiazemy kiteczki warkoczyki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 11:55 am Temat postu: |
|
|
Moja Niunia urodziła się z cudnymi czarnymi włoskami. Po trzech miesiącach ma goły plac z tyłu główki Włoski wytarły się w idealny okrąg .
Mam chrześniaka który ma już ponad 9 miesięcy i dopiero pojawił mu się delikatny meszek na główce. Nie ma reguły kiedy włoski wyrosną . Pozostaje cierpliwie czekać _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kala104
|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 5:03 pm Temat postu: |
|
|
mój synek urodził się 3miesiące temu i ma taką sama długość włosów jak w dniu urodzenia,nic mu na razie nie rosną,tylko zauważyłam że zaczynają mu troszkę ciemnieć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaa18
|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 9:30 pm Temat postu: |
|
|
Witam!mam pytanie u mojej córeczki 4-miesięcznej sklejaja się strasznie włoski i zawsze po nocy ma takie kuleczki zbite z włosków.Juz pare razy rozczesywałam je,ale strasznie płacze jak to jej robieMoże są jakies inne sposoby na to,żeby tak to łatwo zrobić.czekam na odpowiedzi.pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Magiczna_istota
|
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 5:54 am Temat postu: wloski , wloski , wloski ;) |
|
|
Moja Ala urodzila sie z ciemno brazowymi bujnymi wlosami, az pielegniarka sie smiala ze ma wlosy po tacie bo moj Mlecz ma dredy <wlasnej roboty hehe> i smiesznie razem wygladali. Teraz mala ma prawie 6 miesiecy za pare dni ;] i wloski na gorze jej wylysialy ale za to z tylu ma brazowego pejsa gdzie nie gdzie na czupku glowy wystaje taki dluuugi wlos. Ale teraz zaowazylam ze wloski powoli jej juz zaczynaja odrastac. Wiec moze to od 6 miesiaca w sumie 6 meisiac jest jednym z wazniejszych z tego co zaowazylam bo dziecko powinno juz siadac i jesli jest karmione piersia to sie zaczyna wprwoadzac inne pokarmy, smierc lozeczkowa jest prawdopodobna do 6 miesiaca zycia dziecka wiec moze to ten czas tez na wloski. ;]
A jesli chodzi o sklejanie sie to moze posmaruj glowke oliwka i dopieo pozniej je rozczesuj. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KoffanaAgoosia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 4:39 pm Temat postu: |
|
|
moj sie urodzil z ciemnymi wloskami tak ok 2 cm, potem wylysial, a teraz w pon konczy 6 mies i lysy jak kolano pod swiatlo widac tylko meszek i dosc jasny |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasia0333
|
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 8:57 pm Temat postu: |
|
|
Moja córeczka urodziła sie z bujną czuprynka za pare dni będzie miała 3 m-c i niewiele jej włosków zmalało a rosną dalej hihi będę miała co czesać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|