Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
deiry
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 9:52 pm Temat postu: KIEDY ZMIENIĆ SMOCZEK |
|
|
Witam, powiedzcie mi kochane kiedy zmienić dziecku smoczek na większy, mam na myśli te smoczki do ssania a nie do butli. Moja dzidzia ma 3 miesiące i mam smoczki AVENT od 3 mies. są dłuższe i szersze i nie wiem czy już czas czy jeszcze poczekać?? Z góry dziekuję za odp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 10:27 pm Temat postu: |
|
|
najlepiej wogole sie pozbyj tych smokow..potem dzieci maja krzywy zgryz ;/ albo seplenia _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
deiry
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 12:16 am Temat postu: |
|
|
z tym zgryzem roznie bywa, ja mialam smoczek prawie do 2 lat i rodzenstwo i kuzynki i mamy proste zeby bez zadnych wad , nom ale wiesz czasem trzeba dac gdy ejst strasznie marudna, a nie chce dawac za malych |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 12:52 am Temat postu: |
|
|
na smoczkach powinno pisać od kiedy można ich używać.
jeśli Twoje dziecko ma 3 miesiące to możesz już zacząć stosować ten smoczek od 3 miesiąca. ale możesz też trochę poczekać i zmienić go np jak mały/mała skończy 4 miesiące.
smoczki różnią się między sobą wielkością oraz materiałem (jego grubością) z którego są wykonane.
na pewno trzeba dziecku wymienić smoczek na nowy kiedy ten poprzedni jest uszkodzony, lepi się ze starości lub gdy np dziecko je przegryzie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
deiry
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 12:59 am Temat postu: |
|
|
dziekiuję za odp chyba jednak jeszcze poczekam, tym bardziej, ę mała nie przepada za smokami na co dzień mądra dzidzia hihi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karola123_18
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 4:46 pm Temat postu: |
|
|
Witam z mojej strony moge polecic smoki firmy MAM najwazniejsze jest to ze są wolne od bisfenolu!!! MAM posiada smoki wykonane z jedwabistego sylikonu co sprawia ze sa mile w dotyku dla dziecka Smoki sa dostosowane do wieku i zuchwy dziecka dlatego kazdy smoczek ma inny krztałt. Moj synek odrazu je zaakceptowal |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|