Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Kiedy zrobić badania?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Endokrynologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lila19

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lis 07, 2011 7:10 pm    Temat postu: Kiedy zrobić badania? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam pytanie. Na początku grudnia mam umówioną wizytę u endokrynologa. Podczas podstawowego badania tsh wyszło mi ,że mam niedoczynność (tsh- 5,5). Wiadomo-dostałam skierowanie do lekarza i tam miałam dalsze skierowania- na przeciwciała tpo (o ile pamiętam było to coś koło 22) i usg (wyszła mała tarczyca, ale w normie). Lekarz swtwierdził,że oba badania się wzajemnie wykluczają , bo niby tpo jest w normie, ale nieodpowiednie dla mojego wieku (20 l) i dał mi kolejne skierowanie na powtórzenie badań - top i tsh. Jednak moje pytanie dotyczy nie samych wyników (chociaż jeśli ktoś miał podobną sytuacje, to chętnie usłyszę co potem się okazało), a tego kiedy mogę zrobić badania,żeby zachowały ważność- jestem studentką i nie mam czasu ani pieniędzy,żeby dojeżdżać co tydzień na badania przed samą wizytą. A przed samą wizytą nie dam rady dojechać,żeby je zrobić, bo nie mogę opuścić zajęć. Czy jeśli mam na samym początku grudnia wizytę, to czy mogę je zrobić 10 listopada? Czy to nie za wcześnie? Jak radzicie, bo niestety nie znam się na tym.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Endokrynologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1