Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sasquatch1988
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 4:24 am Temat postu: Kłopot ze skórą |
|
|
Witam.
Od ponad 3 miesięcy choruje na bardzo uciążliwą dolegliwość. Zacznę może od tego, że mam drobną nadwagę, więc na początku myślałem, że są to zwykłe otarcia w okolicach pachwin. Występowało zwykłe zaczerwienienie i ból. Jednak po jakimś czasie to samo pojawiło się pod pachami. Poszedłem do dermatologa. Dostałem maść Pimafucort w której skład wchodzą (cokolwiek to znaczy) hydrocortisonum (10mg/g), natamycinum (10mg/g) i neomycinum (3500l.U./g).
Smarowanie się tym nie przyniosło żadnych rezultatów. Wręcz przeciwnie. Objawy się coraz bardziej nasilają. Potem dostałem inną maść, która również nie pomogła.
W tym momencie naskórek w pachwinach złuszcza się w ogromnych ilościach (kiedy lekko przejadę ręką w tych okolicach jest dosłownie deszcz suchej skóry) która zaczyna gnić i brzydko pachnieć. Nawet jak biorę kąpiel 2 razy dziennie to jakąś godzinę, dwie po kąpieli zapach powraca. Dodatkowo skóra złuszcza się już tak silnie, że czasem zaczyna z tego cieknąć krew gdy mocniej wytrę to ręcznikiem. Występuje też bardzo silne swędzenie. Dosłownie nie do wytrzymania.
Choroba jest okropna a wydaje mi się, że mój dermatolog nie ma pojęcia co mi jest i tylko strzela w nadziei, że coś sie uda zdziałać. Nie wiem gdzie mam się z tym skierować więc pisze do was. Może coś pomożecie.
Tomek D. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 9:38 am Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim na Twoim miejscu wybrałabym się do innego dermatologa. Wygląda na jakiś paskudny stan zapalny. _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 11:12 am Temat postu: |
|
|
dostałeś maść przeciwgrzybiczo-przeciwbakteryjno-przeciwalergiczną.
hydrocortisonum - przeciwuczuleniowe
natamycinum - przeciwgrzybicze
neomycinum - przeciwbakteryjne (ale głównie pałeczki tlenowe G(-))
moim zdaniem powinieneś zrobić wymaz ze skóry z antybiogramem. trzeba określić najpierw, co to konkretnie jest, a potem to skutecznie wyleczyć. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|