Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lekomanka187
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2018 12:00 pm Temat postu: Kłucie w sercu |
|
|
Witam serdecznie,
od jakiegoś czasu strasznie dokucza mi kłucie w okolicach serca w klatce piersiowej/. Nasila się zwłaszcza podczas dużego stresu - wtedy dochodzą problemy ze złapaniem oddechu... Co to moze byc? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marek44
|
Wysłany: Sob Cze 09, 2018 8:06 am Temat postu: |
|
|
Jeśli będzie się to nasilała to najlepiej do kardiologa pójść. Mogą to być nawet początki zawału według mnie.
|
|
|
Bakagan
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2019 3:27 pm Temat postu: |
|
|
Ale zeby kupic nowsze w innym miejscu bym musiala doplacic ok 120tys jak juz sprzedam. Wiec myslalam o kredycie na parenascie lat. Jedni mowia ze to dobry pomysl https://racoongo.com/pozyczki/bez-bik/ w koncu sama chce wybrac gdzie bede mieszkac a taki kredyt to nie tragedia bo ludzie biora i 500tys na 30 lat. A inni mowia ze to kiepski pomysl. Chce poznac Wasze zdanie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Josicka
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2019 3:19 pm Temat postu: |
|
|
Jak najszybciej udaj się do kardiologa. Z sercem nie ma żartów. Ja niedawno byłam u kardiologa w Rudzie Śląskiej, bo miałam takie same objawy jak Ty. Okazało się, że nic mi nie jest. Ból w klatce piersiowej mnie męczył, ponieważ miałam przeciążone mięśnie (ostatnio sporo ćwiczę na siłowni) . Nie ma co się martwić. Najlepiej jak najszybciej zapisz się do lekarza. Życzę zdrówka . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lilianka
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
centowa
|
Wysłany: Wto Kwi 02, 2019 10:48 pm Temat postu: |
|
|
Idź do kardiologa to po pierwsze i podejrzewam że będzie trzeba zrobić RM serca, bo mój brat miał podobnie. On robił we Wrześni w Wizji V, pojechał tam specjalnie bo najszybciej termin mieli, od razu następnego dnia po zapisie. Gdzie indziej kazali czekać dużo dłużej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
irkan
|
Wysłany: Pon Cze 24, 2019 11:03 pm Temat postu: |
|
|
Możecie też skorzystać z https://scanmed.pl/specjalizacje/kardiologia . Dzięki nim znajdziecie sprawdzonych specjalistów w wielu miejscach w Polsce. A z sercowymi problemami to lepiej nie czekać i nie odkładać na później, licząc że przejdzie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kolędra
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Sie 21, 2019 1:38 pm Temat postu: |
|
|
Powodów takiego stanu rzeczy może być bardzo wiele. Bardzo często dotyka to młode osoby. Za głównego sprawcę dolegliwości ze strony serca, w tym również za powstanie kolki sercowej, uważa się stres i nadmierne przemęczenie. Tak wiec dobre jest ograniczać stres. Niemiłe kłucie w klatce piersiowej najczęściej jest związane ze wspomnianym wypłukiwaniem magnezu z organizmu.
Jeśli szukasz środka wspomagającego to polecane są krople Toda. https://konopnysklep.com.pl/wsparcie-terapii/krople-toda/ W ich składzie są substancje mające działanie ochronne na układ krwionośny:
Czosnek zwyczajny sezonowany
Owoce rokitnika
Owoce borówki czarnej
Owoce głogu
Papryka ostra |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Selia