Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

kolczyki w uszkach malucha

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paweł
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Sty 15, 2007 7:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

reasumując, kolczyki niektórzy ryzykują 2, 3 miesiąc, bezpieczniej po roczku Wink

No i tak westia chyba została rozwiana Smile co najwyżej można poczekać czy jakaś matka która przekówała maleństwu uszy sie wypowie Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Sty 15, 2007 10:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o dziekuje Laughing

Powrót do góry
brytka

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sty 17, 2007 11:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja twierdze ze kazdy ma swoje zdanie na ten temat.Ja mam w planach przekluc swojemu dziecku uszka i to za pare miesiecy jak bedzie mialo tak 8mies i twierdze ze jak jest male to jest mniejszy problem,I nie zachacza sie bo dla takich maluchow sa specjalne wkrecame i zadko sie zachaczaja.Pozddro
Powrót do góry
karioka
Przyjaciel forum

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Sty 17, 2007 11:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U nas na Śląsku do niedawna jeszcze był zwyczaj przekłuwania uszu dzieciakom na roczek. Sama przebiłam swoje przed pójściem do gimnazjum i jestem zadowolona, ze dopiero wtedy Smile
agusia39

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Sty 17, 2007 11:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

biorąc pod uwagę fakt ze dziecko w tym wieku może niejednokrotnie pociągnąć za kolczyk i rozerwać ucho - to pomysł z przekłuciem jest dla mnie poroniony...
Powrót do góry
Aga xs
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Sty 18, 2007 1:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

agusia39 napisał:
biorąc pod uwagę fakt ze dziecko w tym wieku może niejednokrotnie pociągnąć za kolczyk i rozerwać ucho - to pomysł z przekłuciem jest dla mnie poroniony...

Jestem tego samego zdania!!!
Powrót do góry
brytka

PostWysłany: Sob Sty 20, 2007 9:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

naszczesie kazdy jest dorosly i postapi tak jak uwaza ze dla jego dziecka bedzie najlepiej. Pozdro
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Sob Sty 20, 2007 11:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale akurat w tym wypadku warto poczekac az dziecko samo uzna czy chce sie tak szpecic czy nie:/
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Nie Sty 21, 2007 12:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a czemu akorat szpecic?? ladnie wygladaja przebite uszy, sama mam:) ale z jednym sie zgodze , dla mnie to bez sensu przebijac takiemu maluszkowi... ja przebije mojej przyszlej corci jak bedzie starsza i sama bedzie chciala:)
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Nie Sty 21, 2007 10:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiesz szpecic czy poprawic to sprawa dyskusyjna - dla jednych to szpecenie dla innych poprawa urody

Dla mnie osobiscie to zalezy od czlowieka - na jednym kolczyk jest ok na innym do kitu Razz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3