Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 2:38 pm Temat postu: Konsekwencje niebrania thyrozolu
Otóż zrobiłam najgorszą rzecz jaką mogłam zrobić i strasznie tego żałuje ale błagam o pomoc co mogę zrobić z tym...
W październiku dowiedziałam się że mam nadczynność tarczycy (od 6 lat wypadały mi włosy i moja mama stwierdziła że mam chorą tarczyce) dostałam skierowanie do endykronologa zapisał mi thyrozol (brałam 10 mg 2 tabletki 2 razy dziennie)po 2 miesiącach brania przestałam je brać i od 10 lutego zaczęły mi wypadać włosy znowu ... postanowiłam że muszę jednak je brać i znów je biorę jednak po 2 tygodniach nie widzę by przestały mi wypadać . Co mam zrobić ?? Czy jednak muszę dłużej czekać na efekty ??
Powrót do góry
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 9:39 pm Temat postu:
paulinee88
ja bym radziła najpierw wykonać ponowne badanie tarczycy. TSH , FT3 i FT4.
czasem zdarza się że nadczynność przechodzi w niedoczynność i na odwrót. dlatego lepiej przed konsultacją z lekarzem nie zażywać leków. a już tym bardziej nie robić samowolnych przerw i ponownego zażywania leków.
miałaś wykonywane USG tarczycy?
Powrót do góry
paulinee88
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 9:36 pm Temat postu:
Tak robiłam USG ale wszystko wporządku, nie mam żadnych objawów niedoczynności
Powrót do góry
asia29
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 3:19 pm Temat postu:
Ja się lecze na nadczynność i biorę thyrozol chyba od października, jestem cały czas pod kontrolą lekarza co jakiś czas każe mi robić badania. Lekarz zmniejsza mi dawkę thyrozolu, obecnie biorę 10mg jeden raz dziennie.
Idź jak najszybciej do lekarza, bo to są zbyt poważne dolegliwości żeby samemu sie leczyć.
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Endokrynologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1