Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Alkim
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 9:51 am Temat postu: Konsekwencje po wycięciu wyrostka |
|
|
Witam,
W grudniu, czyli 7 miesięcy temu miałem wycinany wyrostek robaczkowy. Ostatnio zaczynam odczuwać lekkie bóle (nawet trudno nazwac to bólami), może uwieranie, czasem kłucie w prawym boku. Zarówno w okolicach blizny jak i wyżej. Moje pytanie to: jakie mogą być powikłania po tym zabiegu. Czy jest możliwość... , że coś tam zostawili (po jakim czasie można to wykryć)?
Pamiętam, że na oddziale leżała dziewczyna ze "skrętem kiszek" - komplikacją po wyrostku. Nie wiem tylko ile czasu minęło od operowania. Bardzo prozę o pomoc, bo bardzo mnie to martwi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 4:27 pm Temat postu: Re: Konsekwencje po wycięciu wyrostka |
|
|
Alkim napisał: | Czy jest możliwość... , że coś tam zostawili (po jakim czasie można to wykryć)?
|
według mnie nie ma takiej możliwości.. także główka do góry, ale czy skręt kiszek tak jak u koleżanki.. ? no wiesz trudno mi to powiedziec.. najlepszym sposobem jaki zrobisz dla siebie i zdrowia będzie udanie się do lekarza:)
nu _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alkim
|
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 4:48 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co mi ta dziewczyna opowiadała, stało się to nagle. Zjadła jabłko i okropnie zaczął boleć ją brzuch. Od razu pojechała do szpitala. Jeśli mnie coś pobolewa, uwiera to myślę, że chyba można wykluczyć owy "skręt".... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anula25
|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 9:01 pm Temat postu: |
|
|
Moja siostrę po usunięciu wyrostka też bolało w okolicy szwów, a noga sztywniała przy chodzeniu. Jakby tego było mało brzuch miała opuchnięty przez ponad miesiąc, wyglądała jakby była w zaawansowanej ciąży (a była na diecie - sucharki itp.). Sądzę, że to zależy od organizmu. Jeżeli niepokoi Ciebie to kłócie, uwieranie, to zrób sobie USG - dla świętego spokoju . Moja siostra miała robione USG, bo też podejrzewaliśmy, że coć tam w srodku zostawili po zabiegu.
Trzymaj się ciepło i bez bólu ... ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2007 5:42 pm Temat postu: |
|
|
Mozliwe są zrosty pooperacyjne. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
vanessja
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 1:18 am Temat postu: no ladnie |
|
|
czytam w internecie a tu nagle widze ze jestem opisywana na forum. co sie okazalo faktem jest ze po zjedzeniu jablka i po wypiciu wody mozna dostac skretu ale po rozmowie z lekarzem, mialam zrosty po wyrostku robaczkowym tj 13lat wyrostek robaczkowy 16 lat skret kiszek bol nie milosierny |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gacek60
|
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 12:26 pm Temat postu: |
|
|
Witam! jak po każdej operacji tak i po operacji wyrostka okres dochodzenia do poprzedniej formy zajmuje trochę czasu więc wszelkie pobolewania to normalna sprawa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|