Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Kontuzja kolana - lateralizacja rzepki

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gladko

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Wrz 06, 2006 10:26 am    Temat postu: Kontuzja kolana - lateralizacja rzepki Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam na imie Pawel , 21 lat. Jakies 3 tygodnie temu podczas jazdy rowerem poczułem ból w prawym kolanie w jego prawej cześci. Po powrocie do domu cieżko bylo chodzic i taki stan utrzymywał sie przez 1 dzień , potem ból ustąpił. Odpusciłem sobie rower na pare dni w tym czasie smarujac kolano maśćmi rozgrzewajacymi . Po tym czasie ponownie usiadlem na rower i sprawa sie powtórzyła. Po paru dniach udało sie dostać do ortopedy ten zalecil mi 10 sesji terapulsu , zażywam tabletki przeciw zapalne Aglan 15 i stosuje Ketospray. 2 dni temu odebrałem zdjęcie rtg bo tylko tyle zalecił ortopeda. W opisie pisze ze radiogramy stawu kolanowego są w normie ale jest zaznaczona lateralizacja rzepki . I wlasnie o to chcialbym sie zapytac : co to jest lateralizacja rzepki?? z czym to sie wiąże i co mnie moze czekac?? do kontroli ide dopiero 28 wrzesnia i chcialbym wiedzieć coś wiecej o moim stanie.(może to błacha sprawa ale wole dmuchać na zimne - z kolanem niema żartów) Z góry dziekuje za odpowiedzi Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sro Wrz 06, 2006 6:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Loteralizacja rzepki(znalezione w internecie) tj. gdy nie porusza sie ona przy zginaniu kolana centaralnie we wcięciu kłykci udowych.

To co proponują lekarze to roznego rodzaju stabilizatory rzepki. Nic poza tym nie moge ci powiedziec bo po prostu nie wiem. Pozdrawiam

Powrót do góry
gladko

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Wrz 06, 2006 10:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki Smile no cóż trzeba czekac na wizyte i zobaczymy co na to ortopeda - narazie pozostaje mi stosować sie do jego zaleceń i oszczędzać kolano , a tak już chce wrócić na rower Confused
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1