Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 10:26 am Temat postu: Kontuzja kolana - lateralizacja rzepki
Witam mam na imie Pawel , 21 lat. Jakies 3 tygodnie temu podczas jazdy rowerem poczułem ból w prawym kolanie w jego prawej cześci. Po powrocie do domu cieżko bylo chodzic i taki stan utrzymywał sie przez 1 dzień , potem ból ustąpił. Odpusciłem sobie rower na pare dni w tym czasie smarujac kolano maśćmi rozgrzewajacymi . Po tym czasie ponownie usiadlem na rower i sprawa sie powtórzyła. Po paru dniach udało sie dostać do ortopedy ten zalecil mi 10 sesji terapulsu , zażywam tabletki przeciw zapalne Aglan 15 i stosuje Ketospray. 2 dni temu odebrałem zdjęcie rtg bo tylko tyle zalecił ortopeda. W opisie pisze ze radiogramy stawu kolanowego są w normie ale jest zaznaczona lateralizacja rzepki . I wlasnie o to chcialbym sie zapytac : co to jest lateralizacja rzepki?? z czym to sie wiąże i co mnie moze czekac?? do kontroli ide dopiero 28 wrzesnia i chcialbym wiedzieć coś wiecej o moim stanie.(może to błacha sprawa ale wole dmuchać na zimne - z kolanem niema żartów) Z góry dziekuje za odpowiedzi
Powrót do góry
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 6:19 pm Temat postu:
Loteralizacja rzepki(znalezione w internecie) tj. gdy nie porusza sie ona przy zginaniu kolana centaralnie we wcięciu kłykci udowych.
To co proponują lekarze to roznego rodzaju stabilizatory rzepki. Nic poza tym nie moge ci powiedziec bo po prostu nie wiem. Pozdrawiam _________________
Powrót do góry
gladko
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 10:39 pm Temat postu:
Dzięki no cóż trzeba czekac na wizyte i zobaczymy co na to ortopeda - narazie pozostaje mi stosować sie do jego zaleceń i oszczędzać kolano , a tak już chce wrócić na rower
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Chirurgia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1