Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
leoomaster
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 6:54 pm Temat postu: Kosmetyki hipoalergiczne |
|
|
Witam, chciałam się u was doradzić. Zamierzam kupić mojej mamie zestaw kosmetyków ( kremy na zmarszczki, do twrzy itd.), zazwyczaj ma na wszystkie alergie... Słyszałam, że kosmetyki Revitol są bardzo dobre w takich sprawach. Może ktoś używa, któregoś z nich i mogłby mi doradzić albo coś o nich powiedzieć czy to będzie dobry zakup.
Z góry dzieki pozrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pasta
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 31 podziękowań w 31 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 24, 2013 10:09 am Temat postu: |
|
|
Może dobre są dla alergików i na wrażliwą skórę, bo nie powodują negatywnych skutków, ale z tego co ja wiem i z opinii znajomych, zazwyczaj cena nie jest równoważna z jakością Revitol, nic specjalnego - większość jest zawiedziona.
Ciekawe opinie, chodź też mieszane, jak to w każdym produkcie;) Ma Physiogel, ma fajną gęstość i świetnie się rozprowadza, wystarczy wejść na forum typu "co kupić" by zobaczyć recenzje, ale mimo wszystko nigdy nie wiadomo jak zadziała na daną skórę Tak czy siak, oba produkty są bezpieczne na alergie:)
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mariolka666 Zbanowany
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Sie 01, 2013 2:59 pm Temat postu: Odpowiedź |
|
|
Jeżeli chodzi o zmarszczki pod oczami to kup jej Revitol Eye Cream z link usunięty Wszystkie kobiety znają ten produkt więc z pewnoscią się ucieszy! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 05, 2013 4:41 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o nieuczulające i delikatne (nawet dla atopowców) kosmetyki, to u mnie doskonale sprawdza się Decubal. Używał ktoś? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pomaddka44
|
Wysłany: Wto Paź 15, 2013 2:27 pm Temat postu: |
|
|
Ja używam kosmetyków z serii Physiogel i u mnie się sprawdzają, czyli nie wywołują żadnych podrażnień. Najprostszym sposobem na to, żeby się przekonać czy dane kosmetyki będą dla nas dobre to je wypróbować, innego sposobu nie ma |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Strofa
|
Wysłany: Wto Kwi 22, 2014 11:22 am Temat postu: |
|
|
Ja mam skórę suchą i wrażliwą i u mnie rewelacyjnie sprawdzają się dermokosmetyki firmy Cepathil, są to bardzo dobre i stosunkowo niedrogie preparaty, patrząc na ich jakość potwierdzoną co roku nagrodą od Stowarzyszenia Lekarzy Dermatologów Estetycznych Perłą Dermatologii Estetycznej w kategorii „Najlepszy dermokosmetyk do pielęgnacji cery wrażliwej”. Szczególnie polecam krem Cetaphil DA Ultra intensywnie nawilżający, idealny dla osób ze skórą wrażliwą, suchą, z wypryskami lub z atopowym zapaleniem skóry. Krem jest lekki, szybko się wchłania, łagodzi podrażnienia, pozostawiaja skórę miękką, nawilżoną. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cienoka
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2015 4:45 pm Temat postu: kosmetyki |
|
|
Ja nie jestem w tym wieku jeszcze i powiem szczerze, że nie używam takich kosmetyków, ale alergikiem jestem na całego. Na pewno znajdziesz coś na [zakaz umieszczania linków] Mają same takie kosmetyki i jest duży wybór. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oktavia
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2015 5:28 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli ktoś jest uczulony na kosmetyki, to najlepiej nie kupować mu kosmetyków w prezencie, chyba że go nie lubimy i chcemy się nad nim trochę poznęcać Większość kosmetyków to i tak strata pieniędzy, a jest tyle lepszych pomysłów na prezent, choćby kwiaty i czekoladki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nano
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2015 10:28 pm Temat postu: |
|
|
kupować można kosmetyki jak się bardzo dobrze zna potrzeby obdarowywanej osoby, bo rzeczywiście istnieje duże prawdopodobieństwo, że można źle trafić.
z hipoalergicznych kremów do twarzy to dobre są niestety z tej wyższej półki la roche posay, vichy czy avene, jak do tej pory na innych się zawiodłam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mohita
|
Wysłany: Pią Gru 25, 2015 1:07 am Temat postu: |
|
|
Potwierdzam, że wszystko zależy od konkretnej osoby, z własnego doświadczenia wiem, że nawet jak kosmetyk ma na etykiecie "hipoalergiczny" to ma nierzadko w składzie wiele substancji, które mogą odpowiadać na podrażnienie skóry
Inna sprawa, że zależy też jaki ktoś ma typ cechy, inne kosmetyki sprawdzą się przy cerze suchej a inne przy trądzikowej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|