Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
smerfetka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 6:57 pm Temat postu: krawienie z dziąseł |
|
|
Zauwazyłam , że krwawią mi dziąsła , własciwie to juz duzo wczesniej mi krwawiły .Wczoraj bolało mnie to dziąsło i jak umyłam zęby to zauwazyłam ,że wszędzie jest krew. Czym to jest spowodowane? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 8:15 pm Temat postu: |
|
|
Możliwe że to przez pastę do zebów!! Jakiej uzywasz?? Czy ostatnio zmieniałas pastę? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 9:12 pm Temat postu: |
|
|
jeżeli boli i krwawienie powtarza się często, to lepiej pójść do lekarza, bo częste zapalenia (infekcje bakteryjne tkanek dziąsła) mogą prowadzić do parodontozy. takie objawy mogą być też spowodowane nie tylko miejscowymi zabiegami (tak, jak mówi anetka zmianą pasty czy nieodpowiednią higieną czy za mocnym przyciskaniem szczoteczki podczas mycia), ale nawet takimi czynnikami jak np. stres, zaburzenia hormonalne, nieprawidłowe odżywianie, nawet choroby tarczycy już nie wspominając o paleniu papierosów itp... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
smerfetka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 5:24 pm Temat postu: |
|
|
chyba za mocno naciskałam szczoteczką , dzisiaj umyłam delikatniej i już mi dziąsła nie krwawiły no ale do dentysty musze sie wybrac bo mam zęby do wyleczenia ale strasznie sie boje i jakos nie moge sie przełamać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|