Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
julka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2007 4:58 pm Temat postu: Krew w moczu |
|
|
Witam. przy oddawaniu moczu leci mi krew, przechodza mnie jakby dreszcze. nie czuje zadnego bolu w nerkach lub jajnikach. przeziębienie ??? j. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2007 5:20 pm Temat postu: |
|
|
a ja oddajesz mocz to szczypie cie cewka moczowa?? bo jezeli tak to pewnie zapalenie pecherza chociaz czasami nie musi bolec nawet, idz do lekarza i niech ci da skierowanie na badanie moczu a wszystko sie wyjasni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tygrysek_sl
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 7:04 am Temat postu: krew w moczu i nasieniu |
|
|
Co może być przyczyną pojawiania się od czasu do czasu krwi w moczu i nasieniu. Pojawia się to co parę dni potem samoistnie zanika. Co to może być? Jak to leczyć? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 1:35 pm Temat postu: |
|
|
BIEGNIJ DO LEKARZA czym prędzej;] !!
krwiomocz i krew w spermie to nie są zarty;]
przyczyn może być wiele ale żadna z nich nie powinna pozastać bez konsultacji z lekarzem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
DRIWER
|
Wysłany: Pią Paź 12, 2007 6:01 pm Temat postu: Oddawanie moczu z domieszką krwi |
|
|
Od miesiąca czasu mam kłopoty-chyba z nerkami. co 4-5 dni pojawia sie u mnie silne parcie na pęcherz a w rezultacie oddaję niewielką ilość moczu. Występuje przy tym silne pieczenie i ból a na koniec pojawia się za każdym razem kilka kropli krwi. Niekiedy występuje promieniujący ból od pęcherza aż do lędźwi. Póżniej pare dni spokój i znowu to samo. Biorę tabletki ziołowe Urosept i piję roztwór debelizyny,ale jakoś niebardzo to pomaga.Co może być przyczyną?Może najwyższy czas udać się do lekarza bo zaczyna mnie to martwić.
-----edited by emilka-----
temat został przyłączony do innego tematu, dotyczącego krwiomoczu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pią Paź 12, 2007 6:03 pm Temat postu: |
|
|
przy krwiomoczu zawsze trzeba sie udać do lekarza i to niezwłocznie;] ziółka niestety w takich wypadakach nie zawsze pomagają |
|
Powrót do góry |
|
|
|
amade
|
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 1:57 pm Temat postu: |
|
|
Krew w moczu i ból przy oddawaniu to bardzo poważne objawy...nie ma co zwlekać z badaniem moczu i wizytą u lekarza.Parę latek temu też miałam takie objawy i okazało się po zrobieniu analizy moczu , że oprócz krwi była tam także ropa ( której nie dało się dostrzec ).Efekt : dwa tygodnie zwolnienia i silne antybiotyki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania88
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 10:59 am Temat postu: |
|
|
takimi objawami charakteryzuje sie np. kamienie nerkowe.. czy osadzenie sie piasku na nerkach z czego pozniej podczas zlekcewazenia powstaja kamienie.czasem sa mniejsze i wydalamy je z moczem coo okropnie boli(twn.rodzenie kamienia nerkowego) a przy wiekzych konieczna jest operacja.
Jednak czasem okazuje sie ze to tylko bakterie ktore dostaja sie do wewnatrz, konieczna jest czesta higienia okolic imtymnych, bardzo temu sprzyja moczenie w rumianku lub w fiolecie do kapieli dla niemowlat. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oliwka18
|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 11:18 am Temat postu: krew w moczu |
|
|
od niedawna odczuwam silny bol przy odawaniu moczu...i nie tylko przy tym..dzis pojawila sie krew w moczu..malo ale jednak.Co chwile biegam do wc-caly czas (doslownie) chce czuje ze mam pelen pecherz..Najgorzej męczy mnie ta krew.Mieszkam w malej miejscowosci i do poniedzialku poprostu nie mam sie gdzie z tym udac..
Poradzcie mi cos..Czy to moze byc powazne?? Czy musze isc do lekarza??? bo jakos sie tego boje..
Bardzo prosze o odpowiedz
pozdrawiam
oliwka
-----edited by emilka----
przyłączyłam temat do pokrewnego w dziale choroby i urazy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 11:51 am Temat postu: |
|
|
To na pewno zapalenie pecherza moczowego lub jakieś problemy z nerkami. Ja bym poszła jak najszybciej do lekarza, po prostu jedz na jakąs izbę przyjęc do szpitala. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|