Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 4:09 pm Temat postu: |
|
|
napewno złapała jakas infekcje... powinna natychmiast isc do ginekologa i nie bagatelizowac tego...bo nieleczone moze spowodowac szkody w organizmie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 5:00 pm Temat postu: |
|
|
tak, jak to opisujesz, to wygląda to na opryszczkę narządów płciowych tak więc i Ty i Twoja partnerka koniecznie do lekarza! _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 1:37 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie. Nie jestem chora na tą opryszczkę typu drugiego, ale przyznam że bardzo się tego boję...
Czy badanie cytologiczne wykaże czy nie jestem np. nosicielem tego wirusa?? bo słyszałam że czasem ta opryszczka przebiega bezobjawowo ale powoduje dotkliwe zniszczenia w organizmie.
Chcemy sobie z moim chłopakiem zrobić testy na jej obecność, ja w najbliższym czasie wybieram się właśnie na cytologię i jestem ciekawa czy ona jest w stanie wykazać obecność tego świństwa
A jeśli chodzi o mojego chłopaka to gdzie powinien się udać?? Do urologa?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 1:58 pm Temat postu: |
|
|
opryszczka jest wywoływana przez wirus hsv, a cytologia może wykryć infekcje hpv. ale jakbyś chciała bardziej szczegółowo to musisz dodatkowe badania zrobić. a co do faceta, to do urologa
poza tym zwykle rozpoznaje sie jednak po objawach. jak ich nie ma, to chyba badanie krwi może wykazać obecność wirusa i jego rodzaj. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci"
Ostatnio zmieniony przez emilka dnia Sro Mar 19, 2008 4:02 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 2:41 pm Temat postu: |
|
|
Ale to że nie mam objawów opryszczki nie jest jednoznaczne z tym, że nie jestem nosicielem tego świństwa??
Co to za wirus ten hsv?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 4:14 pm Temat postu: |
|
|
sorki, pokręciło mi się
wirus opryszczki zwykłej (herpes simplex virus - hsv)
wirus brodawczaka ludzkiego (human papilloma virus - hpv)
już poprawiłam
postać hsv-2 powoduje opryszczkę narządów płciowych
to że nie masz objawów nie oznacza, ze nie jestes nosicielem, bo oa się uaktywnia przy osłabieniu organizmu itd (tak jak opryszczka na wargach wywołana też przez hsv tylko postaci 1)
a jest w ogóle taki test apteczny (UroGin Pronatal), który też wykrywa wirusa opryszczki. ale szczerze mówiąc to nie wiem do końca jak to jest, jak się nie ma objawów, bo zwykle pobiera się wymaz z chorobowo zmienionego miejsca, więc chyba test z krwi byłby najodpowiedniejszy w Twoim przypadku. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 9:56 pm Temat postu: |
|
|
emilka a ja sie uczylam ze hpv 1 to jest np. na ustach a hpv 2 na narzadach plciowych <mysli> czyzby nas zle uczyli |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 10:01 pm Temat postu: |
|
|
dobrze. tak napisalam
Cytat: | postać hsv-2 powoduje opryszczkę narządów płciowych
|
_________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 10:30 pm Temat postu: |
|
|
oo faktycznie a juz myslalam ze nam kity wciskaja heheh uff:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
qiforp
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 5:58 pm Temat postu: krostki w okolicach intymnych |
|
|
Kilka dni temu na łechtaczce i dookoła niej pojawiły się dziwne krostki, zaczerwienione. Non stop czuję swędzenie i pieczenie w okolicach intymnych. Krostki te znajdują się tylko na zewnątrz i delikatnie wewnątrz łechtaczki, nie głębiej. Nie odczuwam bólu głęboko w pochwie, wyłącznie na zewnątrz przy wstawaniu, siadaniu a nawet chodzeniu. Najgorszym procesem jest oddawanie moczu; odczuwam wtedy niesamowity ból, pieczenie. Prawa strona wargi sromowej spuchła, jest wyraźnie zaczerwieniona i powiększona. Odczuwam również sporadyczny ból w podbrzuszu i prawej pachwinie. Lekarz zawęził możliwość potencjalnych chorób do grzybicy bądź opryszczki.
Konsultowałam się już z lekarzem i byłabym wdzięczna, gdyby ktoś podał nazwę jakiegoś leku przeciwbólowego bez recepty.
Przeniosłam do odpowiedniego działu
Gosia85 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|