Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
noz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 05, 2017 12:10 am Temat postu: Krosty na brodzie - pomocy... |
|
|
https://drive.google.com/file/d/0BytWfGjDZwIvNUxIdG4zZjVKOU0/view?usp=sharing
Przez noc na brodzie pojawiło mi się takie coś...
Nie powiem, cerę mam problematyczną, ale takiego nagromadzenia wyprysków w jednym miejscu nie miałam nigdy. Po jednym dniu przypominają małe pryszczyki, trochę swędzą, są zaczerwienione. No i wyskoczyły w jedną noc.
Wyglądają po prostu paskudnie. Wstydzę się wyjść z domu. Ręce mi opadają, nie wiem, co to jest...
Tak, jestem blondynką.
Czy może ktoś coś wie? Jestem w tym momencie za granicą i nie mogę udać się do lekarza. Z góry dziękuję za pomoc... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olek44m Spamer
|
Wysłany: Wto Maj 09, 2017 3:25 pm Temat postu: |
|
|
Proponuje nie pisać na forum tylko udać się do lekarza, bo ludzie będą zgadywać i Ciebie straszyć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Halinka098
|
Wysłany: Sro Maj 30, 2018 3:30 pm Temat postu: |
|
|
ja też proponuję iść do dobrego dermatologa. Nie czekaj aż rodzinny da skierowanie tylko idz prywatnie np. przez ranking.abcZdrowie.pl można się umówić |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasieńka28
|
Wysłany: Czw Cze 14, 2018 7:31 pm Temat postu: |
|
|
Chyba najlepszym wyjściem będzie udanie się do dermatologa. Proponuję też zmienić pielęgnację, kosmetyki Cetaphil (emulsja micelarna do mycia twarzy i krem cetaphil da ultra) są przeznaczone do skóry problematycznej i łagodzą podrażnienia. U mojego dziecka na różne podrażnienia/alergie skórne się sprawdzają. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Janessie
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2018 8:13 pm Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie... dla mnie tutaj nie obejdzie sie bez wizyty u specjalisty. Sama przerabiałam coś podobnego i próbowałam wyleczyć wysypke domowymi sposobami, ale u mnie był to poczatek tradziku jak powiedział Doktor Konrad Lewandowski. Ostatecznie na szczescie leczenie nie było długotrwałe bo doktor od razu zaproponowal mezoterapie bezigłowa PRX - T33 PEEL kwasami. Rzeczywiscie z tego co pozniej czytalam tutaj http://drkonradlewandowski.pl/mezoterapia/ to jedna z najczesciej stosowanych metod na tradzik czy wysypki, ale tez jesli chodzi o poprawe kondycji cery, ktora potrzebuje co jakis czas bodźca do produkcji kolagenu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
clour
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2018 12:11 pm Temat postu: |
|
|
Krosty na brodzie mogą świadczyć o problemach z hormonami. W takiej sytuacji warto jest zbadać czy przypadkiem nie mamy problemów z hormonami oraz próbować je wyregulować.
Oprócz tego pomoże
maść ichtiolowa - wpływa na szybsze wysuszanie sie pryszczy https://zdrowie.tvn.pl/a/sklad-zastosowanie-i-dzialanie-masci-ichtiolowej-masc-na-tradzik-i-czyraki
ograniczenie stresu
zdrowa dieta
naturalna pielęgnacja
oraz ograniczenie wyciskania pryszczy ( wyciskanie pryszczy jeszcze bardziej roznosi bakterie po skórze) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|