Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Black Spirit
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lip 12, 2006 10:20 pm Temat postu: Krwawienie po tabletkach. |
|
|
Od ponad miesiąca używam tabletek novynette w celu wyleczenia torbieli jajnika. Pierwsze opakowanie było przyjmowane dośc nieregularnie (30,50min po czasie nawet do 1,2h) Zapomniałam jedną tabletkę z ostatnich 7 w pudełku. Wzięłam po 12h niepotrzebnie a następnego dnia pomyliło mi się i wzięłam2 (wymioty) potem następne opakowanie wzięłam bez 7 dniowej przerwy. Pojawiło się drobne krwawienie (też w czasie pierwszego opakowania) czytałam, że to normalne przy pierwszych tabletkach. Czy powinnam się przejmowac ? Rozumiem, że moje postępowanie jest nieodpowiedzialne ale prowadzę taki napięty tryb życia, że zawsze o tym zapominam. Teraz się pilnuję ale pierwsze opakowanie (w życiu) było straszne... przez ten czas współżyję ale dodatkowo z prezerwatywą ponieważ te zmiany mogą wpłynąc na skutecznośc tabletek.
P.S. Jeśli będę w ciąży to jak mogę to sprawdzic? czy tabletki nie wpłyną na wynik testu ciążowego? czy podczas brania tabletek odczuję ciążę ? (oby nic nie było...)
Myślę, że choc trochę obrazowo przedstawiłam całą sytuację od początku do końca. Pomoże mi ktoś ? bardzo proszę...[/img] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Lip 12, 2006 11:52 pm Temat postu: |
|
|
Krwawienia na początku brania tabletek antykoncepcyjnych to normalne, nie ma się czym martwić.
Ale widzę że problemy z pamięcią masz. Jeśli współżyjesz, to taka forma antykoncepcji prowadzona przez Ciebie może się skończyć ciążą.
Żeby sprawdzić czy jesteś w ciąży, zrób po prostu test. Tabletki nie powinny wpłynać na wynik testu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Black Spirit
|
Wysłany: Pią Lip 14, 2006 12:10 am Temat postu: |
|
|
Aha.... a tak dla jasności. Jeśli używam dodatkowo prezerwatywy to nie mam się czym martwic ? dodam nieśmiało, że zdażają się kilkakrotne pchnięcia (do5) bez gumki ale to nie jest pełny stosunek więc chyba nic nie bedzie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lip 14, 2006 12:21 am Temat postu: |
|
|
Nie, raczej nie masz się czym martwić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Black Spirit
|
Wysłany: Sob Lip 15, 2006 11:41 pm Temat postu: |
|
|
Czy krwawienie może miec jakiś związek z ciążą ? po jakim czasie ustaną plamienia krwią ? Jestem przy 2 opakowaniu i dalej tak mam ... martwie się. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|