Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Krwawienie po tabletkach.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Black Spirit

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lip 12, 2006 10:20 pm    Temat postu: Krwawienie po tabletkach. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od ponad miesiąca używam tabletek novynette w celu wyleczenia torbieli jajnika. Pierwsze opakowanie było przyjmowane dośc nieregularnie (30,50min po czasie nawet do 1,2h) Zapomniałam jedną tabletkę z ostatnich 7 w pudełku. Wzięłam po 12h niepotrzebnie a następnego dnia pomyliło mi się i wzięłam2 (wymioty) potem następne opakowanie wzięłam bez 7 dniowej przerwy. Pojawiło się drobne krwawienie (też w czasie pierwszego opakowania) czytałam, że to normalne przy pierwszych tabletkach. Czy powinnam się przejmowac ? Rozumiem, że moje postępowanie jest nieodpowiedzialne ale prowadzę taki napięty tryb życia, że zawsze o tym zapominam. Teraz się pilnuję ale pierwsze opakowanie (w życiu) było straszne... przez ten czas współżyję ale dodatkowo z prezerwatywą ponieważ te zmiany mogą wpłynąc na skutecznośc tabletek.
P.S. Jeśli będę w ciąży to jak mogę to sprawdzic? czy tabletki nie wpłyną na wynik testu ciążowego? czy podczas brania tabletek odczuję ciążę ? (oby nic nie było...)
Myślę, że choc trochę obrazowo przedstawiłam całą sytuację od początku do końca. Pomoże mi ktoś ? bardzo proszę...[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Lip 12, 2006 11:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Krwawienia na początku brania tabletek antykoncepcyjnych to normalne, nie ma się czym martwić.

Ale widzę że problemy z pamięcią masz. Jeśli współżyjesz, to taka forma antykoncepcji prowadzona przez Ciebie może się skończyć ciążą.

Żeby sprawdzić czy jesteś w ciąży, zrób po prostu test. Tabletki nie powinny wpłynać na wynik testu.
Powrót do góry
Black Spirit

PostWysłany: Pią Lip 14, 2006 12:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aha.... a tak dla jasności. Jeśli używam dodatkowo prezerwatywy to nie mam się czym martwic ? dodam nieśmiało, że zdażają się kilkakrotne pchnięcia (do5) bez gumki ale to nie jest pełny stosunek więc chyba nic nie bedzie...
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lip 14, 2006 12:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie, raczej nie masz się czym martwić. Wink
Powrót do góry
Black Spirit

PostWysłany: Sob Lip 15, 2006 11:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy krwawienie może miec jakiś związek z ciążą ? po jakim czasie ustaną plamienia krwią ? Jestem przy 2 opakowaniu i dalej tak mam ... martwie się.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1