Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Iziaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 8:31 pm Temat postu: krwawienie podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej |
|
|
Witam . Biore tabletki ponad rok czasu ( mercilon) i wczoraj pojawilo mi sie lekkie krwawienie trwa do dzis i nie wiem co robic ? Wczesniej nie zdazalo sie nic takiego czy to moze byc z przemeczenie ? czy moze za dlugo biore te tabletki ? prosze poradzcie . Iza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
qwerty87
|
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 8:35 pm Temat postu: |
|
|
ja na Twoim miejscu zglosilabym sie do gin.
bierzesz rok tabl. wiec powinno byc ok, ale jesli sie cos pojawilo to najlepszy bedzie lekarz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 8:45 pm Temat postu: |
|
|
a robiłas przerwę? mój gin kazał mi co pół roku robić miesięczną przerwę w braniu tabletek. W każdym razie powinnaś zgłosic sie do ginekologa takich spraw nie powinnaś olewać. Przeczytaj dokładnie ulotke i zobacz jakie są skutki uboczne i w jakich sytuacja należy niezwłocznie skontaktować się z ginekologiem _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iziaa
|
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 8:48 pm Temat postu: |
|
|
tez tak mysle i napewno tak jutro zrobie ale pisze poniewaz dostaje lekkich schiz bo naczytalam sie w internecie ze jesli tak sie dzieje to np cytuje "bierz dalej. Nic wielkiego sę nie stało. To normlane. Po prostu zaszłaś w ciążę a branie nastepnej tabletki spowodowało ze poroniłaś i teraz usuwa się tylko zarodek i jest troszkę krwi. A ten skrzep to prawdopodobnie trochę zarodka.
Pozdrawiam i nic się nie bój" i dlatego napisalam tu na forum bo martwie sie takimi stwierdzeniami i po to aby dowiedziec sie czy ktos moze mial taki problem i co z niego wynikalo po konsultacji z lekarzem . dzieki za rade i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 9:29 pm Temat postu: |
|
|
drapaka napisał: | mój gin kazał mi co pół roku robić miesięczną przerwę w braniu tabletek. |
Sorki, ale takiego lekarza gdybym miała odrazu bym zmieniła...
Jak można robić miesięczną przerwę? To tylko miesza w organizmie.. rozstraja to całą gospodarkę hormonalną.. Rozumiem, zrobić po 2,3 latach pół roczną przerwę, ale nie miesięczną co pół roku :/
ehh dziwny ten Twój lekarz
Robienie przerwy nie jest koniecznością, tabletki można zażywać długi czas, jednak że trzeba wtedy dbać o wykonywanie badań, mieć wszystko pod kontrolą...
Co do Iziaa..
Organizm, może po przez to krwawienie dawać znak by zmienić tabletki.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 10:03 pm Temat postu: |
|
|
@Karolina86:
Nikt nie ma powodu żeby kłamać, a kompetencje lekarzy pozostawmy raczej im oraz sądom dobrze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 10:09 pm Temat postu: |
|
|
@Karolina86
Moim zdaniem jeżeli już mówimy o sygnałach od organizmu to raczej żeby zrobić przerwe w ogóle od tabletek i dać organizmowi odpocząc _________________ miłość uskrzydla, uczy latać
Ostatnio zmieniony przez drapaka dnia Sro Wrz 13, 2006 10:15 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
|
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 10:11 pm Temat postu: |
|
|
Spoko..
wyraziłam jedynie swoją opinie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 10:52 pm Temat postu: |
|
|
Ja również uważam, że robienie przerwy co pół roku na miesiąc, to mieszanie w organizmie. Ledwo zaczniesz przyzwyczajać organizm do hormonów, a tu zaraz rozstrajasz go.
To również tylko moja opinia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
|
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 11:13 pm Temat postu: |
|
|